imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

iPhone ще може да ви заведе където поискате с iOS 11


През изминалите месеци разгледахме доста прогнози и предположения относно характеристиките на очакваното осмо поколение iPhone. Голяма част от тях загатват за появата на вграден лазарен сензор в предната горна част на разработката, като неговата задача не се свежда единствено до това, да разпознае вашето лице. Вероятно иновативната технологията ще може да подкрепи и работата на страхотната ARKit връзка, която позволява на всеки разработчик да създаде приложение с елементи на добавена реалност. Това явно ще даде отражение и върху заложената разработка Maps.

Apple представи новата ARKit връзка по време на WWDC в началото на юни. Вероятно още с появата на iOS 11 след няколко седмици ще се запознаем и с първите приложения от интересната AR категория, а ние имаме и една добра новина. Дори и да не разполагате с очакваното осмо поколение iPhone, ще може да се насладите на иновативните приложения без никакъв проблем. Достатъчно е да отговаряте на заложените технически изисквания и да имате инсталиран iOS 11 и сте готови, но нека видим с какви промени ще може да се похвали и заложеното приложение Maps или поне според Felix Lapalme.

Първият Firmware на HomePod подкрепи никак не малко прогнози относно техническите промени в очакваното осмо поколение iPhone, но за новите възможности в заложеното приложение Maps свидетелства петата тестова версия на iOS 11. Lapalme е открил няколко триизмерни елементи и карти, както и връзка с основната камера на устройството в очакваната версия на заложената разработка Maps, което ни навежда само на една мисъл. С появата на новата операционна система, всеки от нас ще може да види, примерно улицата върху която се намира през камерата на своя iPhone, а върху нея ще са поставени всички характерни навигационни знаци в реално време.

Промяната изглежда доста интересна и определено предизвиква интерес, но от друга страна, не е особено практична. Никой не иска да ходи със своя iPhone в ръка и то насочен към пътното платно, но вероятно Apple има малко по-различна идея за приложението на технологията. Съвсем скоро разгледахме една доста интересна прогноза, според която компанията разработва своя нов AR аксесоар или Apple Glasses, които биха могли да работят в тясна връзка с очакваната промяна в заложеното приложение Maps.

Повече за новата ARKit връзка може да разберете, като посетите тази връзка.

Източник: Tech Crunch

beats promo

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.