ios-clera-chache-app

Как да оптимизирате и изчистите кеша на избрано iOS приложение

#Съвети
2016. 08. 12.

Всяко едно iOS устройство разполага с подробна статистика за използваното пространство на паметта, а вероятно вече сте се запознали с нея, след като сте достъпили до основните настройки на вашето устройство, а след това сте докоснали върху Storage.

Благодарение на удобната статистика, разполагате с изключително бърза възможност да проверите размера на записаните Documents & Data от всяко едно инсталирано, както фабрично, така и разработено от външна страна приложение.

documents-and-data-bloat-iphone

Доста често се случва съхранената като Documents & Data информация към дадено приложение да достигне размери над 200, 300 и дори 500 MB заето пространство, което, при положение, че изчистите, не само ще освободи определена част от вашата вградена памет, но с това и ще оптимизирате скоростта на вашето iOS устройство.

Хубаво е да знаете, че информацията към всяко приложение, която се съхранява като Documents & Data, би могла да бъде разделена на две части, като първата съдържа така наречените “cache” или всички запазени скрити данни, докато втората част пази изградените връзки между вашето приложение и iCloud.

documents-data-iphone-before

Голяма част от скритата кеширана информация е ненужна, а при положение, че тя бъде изтрита, вашето приложение ще продължи да функционира както преди изчистването, дори малко по-бързо, а заедно с това ще освободите и още малко пространство от вградената във вашето iOS устройство памет.

За съжаление, мобилната операционна система iOS все още не предлага бърза функция за изтриване на натрупалите се кеш данни, но, разбира се, съществува една малко по-ангажираща възможност, благодарение на която бихте могли да постигнете подобен резултат.

documents-data-iphone-after

За да освободите малко пространство, както и за да оптимизирате работата на iOS устройството си, просто отворете вашите системни настройки, като натиснете върху “Settings”, докоснете “General”, навигирайте до “Storage & iCloud Usage”, а в отворения прозорец изберете “Manage Storage”.

При положение, че горното условие е изпълнено, изберете приложение, което съдържа голям размер Documents & Data данни, докоснете върху него и изберете функцията “Delete App”, а след това намерете същото приложение в App Store и го инсталирайте отново.

Вече размерът на Documents & Data на възстановеното приложение е значително по-малък, но не трябва да забравяте, че всички запаметени потребителски имена и пароли, при положение, че има такива, ще трябва да бъдат въведени отново.

Хубаво е да знаете, че извършвайки процедурата, повторно инсталираното приложение ще ви предложи неговата последна актуализация, която е възможно да се различава от версията, която сте изтрили.

Източник: osxdaily

Добави коментар