imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Apple трие стари и проблемни приложения от App Store


Преди броени часове в официално съобщение до всички регистрирани разработчици, които разполагат с възможност да публикуват своите приложения в App Store, Apple съобщи за нов правилник, съобразно който определени приложения ще бъдат премахвани автоматично от сървърите, на които се съхраняват.

Целта на промяната е всеки потребител да разполага с по-лесна и бърза възможност да открие търсеното от него приложение, което от своя страна да бъде с актуална версия, отговаряща на операционната система на устройството на потребителя.

Новата разпоредба ще бъде приложена на 7-ми септември, като точно на тази дата Apple ще започне да премахва всички стари приложения, които не разполагат с актуализация за съвместимост с новите операционни системи, не отговарят на настоящите условия за преглед, както и тези приложения, които не функционират правилно.

file-may-27-8-22-47-pm1464398660363

Официалното съобщение на Apple по темата гласи:

“Качеството е изключително важно за нас. Ние знаем, че много от вас работят усилено за изграждане на иновативни приложения и актуализиране на съществуващите с ново съдържание и функции. Въпреки това, има и приложения в App Store, които вече не функционират както трябва или не следват настоящите насоки за преглед, като и други, които не са били актуализирани за дълъг период от време. Искаме да приложим един непрекъснат процес, съобразно който всяко едно приложение да бъде оценено съобразно изложените критерии, неговият разработчик да бъде уведомен за резултатите, а проблемните или неактуалните приложения да бъдат отстранени от App Store.”

Phil-Schiller-App-Store-coverВероятно следващата очаквана промяна ще ограничи броя на символите, които изписват заглавията на качваните в App Store приложения. Към днешна дата съществуват изключително много приложения с доста дълги заглавия, като някои разработчици залагат на повече от необходимия брой думи в съответно заглавие, съобразно които приложението ще бъде открито по-лесно в търсачката.

Припомняме ви, че в очакваната 10-та актуализация на iOS, част от фабрично заложените приложения ще могат да бъдат премахвани, а след това и добавяни отново през App Store, за което може да разберете повече като посетите следната връзка. Още за промените в App Store можете да научите тук.

Най-голямата, 10-та актуализация на мобилната операционна система ще дебютира след броени дни, заедно с очакваното 7-мо поколение iPhone, за което може да си припомните тук.

Източник: macrumors

iPhone SE prom article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.