imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Изключително лесно преминаване от Windows към Mac с Mojave


Ако не сте регистриран разработчик в системата на Apple, но от друга страна ви се иска да изпробвате macOS Mojave, това може да стане доста лесно. Вече може да преминете към публичната бета на очакваната настолна система без никакъв проблем. За да разберете как да я инсталирате, посетете тази връзка, а ние ще разгледаме една доста интересна Migration Assistant промяна, за която свидетелства шестата тестова версия на Mojave за разработчици, която се появи преди денонощие.

За да се запознаете с основните промени, с които се отличават всички наскоро представени от Apple операционни системи, посетете тази връзка, но нека да си припомним и тази част от тях, върху която компанията акцентира в прикрепената бележка към първата бета на macOS Mojave.

  • Тъмен режим на темата – Dark Mode.
  • Изцяло нова настолна версия на App Store.
  • Stacks функция, която позволява да организирате съдържанието на десктопа по доста лесен и удобен начин.
  • Настолна версия на няколко iOS приложения – Apple News, Stocks, Voice Memos и Home, което ви позволява да управлявате вашите HomeKit аксесоари през Mac.
  • Групов аудио или аудио и видео разговор през заложеното приложение FaceTime.

Сред останалите промени, които очакваме да видим в macOS Mojave попада възможността за залагане на променящо се фоново изображение на десктопа в зависимост от това в коя част на денонощието се намирате. Ще видим и нов изглед във Finder – Gallery View, който позволява да разглеждате снимки и файлове по доста удобен начин. Другите промени, като повече възможности за работа със скрийншоти, запис на екрана или част от него при възпроизвеждане на видеа и допълнителна интеграция между камерата на вашия iPhone и приложенията в Mac допълват новата версия на системата.

Освен с всички поправки на грешки, шестата тестова версия се отличава и с една доста сериозна промяна в Migration Assistant, която ще бъде полезна на всеки, който иска да премине от Windows към Mac. Заедно със съдържанието на работния плот и вашите документи, с Migration Assistant в macOS Mojave ще може да направите трансфер и на всички акаунти, писма, контакти, отбелязани събития в календара и всякакъв друг вид документи, а ние ви препоръчваме да не използвате функцията преди появата на официалната версия на системата.

Повече за очакваната Mojave версия на macOS може да разберете, като посетите тази връзка.

Източник: 9to5mac

MBAir 1850 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.