imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Как да изключите гласовото Hey Siri активиране на Siri


Вероятно вече знаете за изключително удобната функция, благодарение на която разполагате с възможност да активирате Siri единствено с изговарянето на гласовата команда “Hey Siri”.

Удобството се радва на голям интерес, като повечето потребители намират възможността за изключително удобна, но не пропускаме и варианта, при който точно това малко удобство може да не представлява интерес за вас.

Функцията може да бъде изключена по един съвсем лесен и бърз начин, а нейното деактивиране не изключва стандартната възможност за повикване на Siri чрез традиционното натискане и задържане на Home бутона.

При положение, че все още не сте разучили подробно менюто с настройки, с което разполага вашето iOS устройство, искаме да ви запознаем с бързите и лесни стъпки, благодарение на които може да деактивирате функцията Hey Siri.

how-disable-hey-siri-610x738

Преди всичко трябва да достъпите до вашите iOS настройки, като докоснете върху иконата с надпис “Settings”, след това навигирайте до “General”, а в отвореното меню изберете “Siri”.

Всички настройки на страхотното приложение вече са пред вас, от тук просто трябва да насочите вашето внимание към Allow “Hey Siri”, както и да натиснете върху бутона от дясната страна на надписа, за да деактивирате функцията, точно както е показано на горната снимка.

Това е всичко, затворете настройките по стандартен начин и вашето приложение Siri вече няма да бъде активирано, независимо колко пъти, вие или някой друг, изговори гласовата команда “Hey Siri”. Приложението вече ще бъде активирано единствено при натискане и задържане на Home бутона на вашето устройство.

Хубаво е да знаете, че както всяка друга функция в iOS, така и настоящата може да бъде деактивирана и активирана отново неограничен брой пъти, съобразно вашите конкретни предпочитания.

Припомняме ви, че до няколко седмици ще дебютира и 10-тата актуализация на iOS заедно с iPhone 7, за които може да разберете повече, като натиснете тук и тук.

iPhone SE buy back article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.