imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Изключване на мрежа през новия Control Center в iOS 11


Преди десетина дни по време на Apple Special Event компанията представи своите нови продукти, сред които се отличават празничният iPhone X, iPhone 8 и 8 Plus, а днес ще се насочим към операционната система, с която дебютират смартфоните.

Вече и вие може да инсталирате iOS 11, стига да разполагате с някое 64-битово устройство. Вероятно първата промяна, която бихте искали да разгледате е изцяло новият Control Center и това е съвсем нормално. Все пак разработката се отличава с променен дизайн и с доста повече възможности, спрямо своя предшественик, но и с една скрита промяна, която на първо време може да ви се стори стряскаща.

При положение, че искате да изключите вградения Wi-Fi или пък Bluetooth модул, може да го направите както винаги, след като отворите Control Center и докоснете върху съответната икона, но точно тук се крие и съвсем неочакваната промяна. Под иконата на изключената мрежа ще видите надпис Not Connected, което ни навежда само на една мисъл. Просто сте се разкачили от съответната мрежа, а вграденият модул все още е активиран, което не трябва да ви притеснява по никакъв начин.

Всеки път, когато изключите избрана връзка през Control Center, тя остава в режим на готовност, но и не се опитва да се свърже, както с позната, така и с нова за вашето устройство мрежа. Съответният вграден модул реагира единствено, когато устройството се нуждае от вашата точна локация, а вие не трябва да се притеснявате, че вашата батерия ще падне по-бързо в този режим на работа.

Ако искате да деактивирате изцяло вградения Wi-Fi или Bluetooth модул, може да го направите винаги, след като отворите системните настройки и преминете през съответната мрежа. Просто изключвате връзката по стандартен начин, а за да я включите отново, не е нужно да повтаряте изброените стъпки. Може да предприемете действието през новия Control Center по всяко време.

Повече за iOS 11 може да разберете, след като посетите тази връзка, а ние ви припомняме, че вече знаем точната дата, на която iPhone 8 и 8 Plus ще дойде в България.

iPhone SE september article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.