imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Изпращане на анимиран GIF през приложението Messages


Вероятно вече сте се запознали с най-новата, 10-та актуализация на мобилната операционна система iOS, a в настоящата статия ще обърнем внимание на една доста любопитна функция, с която може да се похвали изцяло обновеното приложение Messages.

Фабрично заложеното приложение за изпращане на съобщения претърпя огромни промени, като към възможността за инсталиране на допълнителни, нефабрични разширения, бихме прибавили  и опцията да търсите и да изпращате анимирано GIF съдържание.

search-send-gifs-messages-ios-3-450x800

За да се възползвате от страхотната промяна, преди всичко трябва да разполагате с мобилно устройство, използващо най-новата, 10-та актуализация на iOS, а след това, по съвсем стандартен начин, да достъпите до вашето Messages приложение.

Ако горното условие е изпълнено, вие може да предприемете и първата необходима стъпка, а именно да изберете анимирано GIF съдържание, без да напускате обновеното приложение. Отворете някоя от вашите съществуващи кореспонденции и докоснете върху бутон със съдържание “>”, който се намира от лявата страна на полето за въвеждане на текст.

search-send-gifs-messages-ios-4-450x800

В отворената лента ще се запознаете с всички възможности за прилагане на допълнително съдържание към вашето съобщение, а вие просто трябва да докоснете върху стандартната за App Store икона и веднага след това и върху четирите точки, които ще се появят в долната дясна част на екрана.

При положение, че горните стъпки са изпълнени, в отворения прозорец, който заема около една трета от екрана на вашето устройство, ще срещнете стандартна за търсене икона с надпис #images. Просто докоснете върху нея и веднага ще се запознаете с огромен набор от анимирано GIF съдържание.

search-send-gifs-messages-ios-6-450x800

Почти сте готови, изберете някоя забавна анимация, докоснете върху нея и тя ще бъде добавена към вашето съобщение по абсолютно автоматичен начин. Това е всичко, просто добавете текст към избраната от вас анимация и я изпратете по стандартен начин.

Освен това е важно да знаете, че получател на вашето GIF съобщение може да бъде всяко едно устройство, което разполага с необходимите технически характеристики за разчитането му.

Повече за обновеното приложение Messages може да разберете, като посетите следната връзка, а за iOS 10, като натиснете тук.

Източник: osxdaily

iPhone SE prom article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.