imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Изпращане на връзка без преглед през Messages за macOS и iOS


За да скриете от подателя дали изпратеното от него съобщение е прочетено през Messages, трябва да отворите съответния разговор и да погледнете към горната дясна част на екрана. Докоснете върху кръглата икона, след това изключите Send Read Receipts и сте готови. Вече ответната страна няма да получава никаква информация за действията ви, а ние ще ви покажем какво трябва да направите, за да изпратите връзка в iMessage съобщение без да се визуализира съдържанието на страницата, към която води тя.

Ако не проявявате интерес към стартиран iMessage разговор с ваши приятели, семейство или колеги, винаги може да го игнорирате, но има и една особеност. Дори и да го изтриете през Messages, това няма да ви помогне. При всяко изпратено съобщение от който и да е от участниците, груповият разговор ще се появи отново. За да го напуснете, преминете през кръглата „i“ икона, която се намира в горния десен ъгъл и докоснете върху Leave this Conversation, но нека видим и какво трябва да направите, за да изпратите някоя връзка към интернет страница като текстово съдържание.

  • Копирайте желаната връзка, без значение от нейната дължина или символи след името на страницата.
  • Отворете съществуващ iMessage разговор през Messages за iOS или macOS или започнете нов такъв.
  • Поставете връзката между текстово съдържание (Пращам тази http://imagazin.bg/ връзка) или я обградете с две точки (.http://imagazin.bg/.).
  • Изпратете съдържанието по стандартен начин и сте готови.

Без значение по кой от двата начина ще обградите приложената връзка, съдържанието, към което води тя ще остане скрито за ответната страна, докато не докосне върху нея, но има и още нещо. Всеки от вас разполага с възможност да изпрати неограничен брой, бихме казали скрити връзка, а за да разберете повече за промените, с които може да се похвали заложеното приложение Messages във все още очакваните нови версии на iOS и macOS, посетете тази връзка.

MBAir 1850 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.