imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Джони Айв с докторска степен от университета в Оксфорд


Легендарната фигура в историята на Apple – Сър Джони Айв, определено може да се похвали със завидна кариера. Още от средата на 90-те години оглавява дизайнерския отдел на компанията, като е отговорен за външния вид на някои от най-емблематичните продукти на технологичния гигант като iMac, iPod, iPhone и Apple Watch.

През 2012 година, Айв получава рицарско звание, а само преди година, компанията от Купертино го повишава на специално създадения за него пост – Главен директор по дизайна, за което може да си припомните тук.

Encaenia-main

Развитието на значимата личност в историята на Apple, която заедно със Стив Джобс има огромна роля в успехите на компанията, не спира до тук. Преди няколко дни, Сър Джони Айв беше удостоен с почетна докторска степен от университета в Оксфорд. Ежегодната церемония присъди научната степен на десет личности, а страхотните отличия на сър Джони Айв бяха обобщени в няколко изречения, с които може да се запознаете тук:

“Сър Джонатан Айв е Художествен ръководител на Apple Inc и дизайнер на iMac, Power Book, iBook, iPod, iPhone, iPad, Apple Watch и MacBook. Шест от неговите продукти се появяват в постоянните колекции на музея на модерното изкуство в Ню Йорк (MoMA). През 2012 г. той получи награда за цялостен принос в Сан Франциско MoMA, a през 2013 г. е удостоен със златната Blue Peter значка. Други негови отличия включват Встъпителен медал (1999 г.), Бенджамин Франклин медал на Кралското общество на изкуствата (2004 г.), първо място в Design Museum в Лондон, дизайнер на годината (2003 г.), награда D&AD, медал Engineering (2005 г.) и награда за дизайн на Националния музей на Cooper-Hewitt за продуктов дизайн (2007 г.). През 2012 година, D&AD отличи отбора на сър Джони Айв в Apple, като най-доброто дизайн студио за последните 50 години. Той е Почетен член на Кралската академия по инженерство.”

Припомняме ви, че уникалните продукти, които компанията от Купертино пусна на търг преди два месеца, а събраната сума от тях беше дарена на Музея на дизайна в Лондон, отново са дело на сър Джони Айв. Със страхотната инициатива и дизайнерските продукти, като iPad Pro, Smart калъф и Apple Pencil може да се запознаете тук, а повече за Айв, може да разберете, като натиснете тук.

Източник: 9to5mac

MBA vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.