imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Как да активирате цензуриран Siri режим през iOS


Възможностите на заложения интелигентен асистент във вашето устройство стават все повече с всяка следващата версия на мобилната операционна система. За да разгледате интересните промени, с които се отличава Siri в iOS 11 посетете тази връзка, а ние ще ви покажем как да наложите цензура върху всяка неприлична дума, която се изписва или изговаря от разработката.

За да се възползвате от Explicit Language опцията не е нужно да разполагате с последната версия на операционната система. Това може да стане и с някоя от предните, докато полезната възможност намира своето приложение при устройства, които се използват примерно в корпоративните, образователните среди или пък от вашите деца. Реално погледнато, Siri винаги се опитва да избегне изписването или изговарянето на която и да е неприлична дума, но съществува вероятност да направи и изключение.

Изговарянето и изписването на неприлична дума може да стане, примерно когато Siri чете текст на песен или пък нейното заглавие, а за да сте сигурни, че това няма да се случи, отворете системните настройки, след това докоснете върху General и Restrictions, като задължително трябва да включите ограниченията. Остава само да докоснете върху Siri, да активирате Explicit Language и сте готови. Всяка неприлична дума ще бъде заменена със звездички, а вместо нейното изговаряне ще чуете фраза, която загатва съвсем ясно за наличието на цензура.

В раздел Restrictions може да забраните използването на голяма част от възможностите, с които разполага вашето iOS устройство или пък да зададете ограничен достъп до инсталираните приложения, но има и една малка особеност. След като активирате ограниченията, ще се наложи да въведете четири цифрена парола, чрез която на по-късен етап да достъпите отново до вече направените настройки. Препоръчваме ви да изберете внимателно паролата. Ако я забравите, ще се наложи да нулирате всички настройки на вашето устройство до тези по подразбиране.

Newsletter game article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.