imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Как да активирате цензуриран Siri режим през iOS


Възможностите на заложения интелигентен асистент във вашето устройство стават все повече с всяка следващата версия на мобилната операционна система. За да разгледате интересните промени, с които се отличава Siri в iOS 11 посетете тази връзка, а ние ще ви покажем как да наложите цензура върху всяка неприлична дума, която се изписва или изговаря от разработката.

За да се възползвате от Explicit Language опцията не е нужно да разполагате с последната версия на операционната система. Това може да стане и с някоя от предните, докато полезната възможност намира своето приложение при устройства, които се използват примерно в корпоративните, образователните среди или пък от вашите деца. Реално погледнато, Siri винаги се опитва да избегне изписването или изговарянето на която и да е неприлична дума, но съществува вероятност да направи и изключение.

Изговарянето и изписването на неприлична дума може да стане, примерно когато Siri чете текст на песен или пък нейното заглавие, а за да сте сигурни, че това няма да се случи, отворете системните настройки, след това докоснете върху General и Restrictions, като задължително трябва да включите ограниченията. Остава само да докоснете върху Siri, да активирате Explicit Language и сте готови. Всяка неприлична дума ще бъде заменена със звездички, а вместо нейното изговаряне ще чуете фраза, която загатва съвсем ясно за наличието на цензура.

В раздел Restrictions може да забраните използването на голяма част от възможностите, с които разполага вашето iOS устройство или пък да зададете ограничен достъп до инсталираните приложения, но има и една малка особеност. След като активирате ограниченията, ще се наложи да въведете четири цифрена парола, чрез която на по-късен етап да достъпите отново до вече направените настройки. Препоръчваме ви да изберете внимателно паролата. Ако я забравите, ще се наложи да нулирате всички настройки на вашето устройство до тези по подразбиране.

iPhone Xs pre-order article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.