imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Как да активирате iCloud Messages през iOS 11.4


Дори и все още да не сте инсталирали четвъртата актуализация на мобилната операционна система, нищо не ви спира да го направите още сега, като потърсите предложението в системните настройки на вашия iPhone или iPad. Останалите стъпки са съвсем лесни и бързи за изпълнение, а ние ще ви покажем как да се възползвате от изцяло новата възможност за синхронизиране на вашето Messages съдържание с облачната iCloud услуга.

Ако използвате само едно iOS устройство, примерно iPhone и не разполагате с Mac или пък iPad, няма никаква причина да активирате полезната функция, но ако вече сте изградили вашата Apple екосистема, нещата са различни. Стандартно, всяко получено съобщение през Messages за iOS, без значение дали e текстово или iMessage, първоначално стига до устройството, в което е инсталирана съответната сим карта, след това минава през iCloud и се появява на вашия iPad или Mac, но има и едно малко неудобство.

При прочетено или изтрито получено Messages съобщение през някое от вашите стартирани през един Apple ID акаунт устройства, това действие няма да се отрази на останалите, но не и ако инсталирате iOS 11.4. Полученото съдържание първоначално ще мине през сървърите на iCloud, а след това ще стигне и до всички свързани устройства, което означава само едно. Всяко действие, независимо през кое устройство е предприето ще се отрази автоматично и на останалите, а за да активирате функцията през iOS, трябва да преминете през няколко лесни за изпълнение стъпки.

Достатъчно е само да отворете системните настройки на iOS 11.4, след това да докоснете върху вашия акаунт, който се намира в горната част на екрана и да преминете през раздел iCloud. Остава само да включете Messages и сте готови, но има и една малка особеност. За да се възползвате от полезната функция и през вашия настолен или преносим Mac, ще се наложи да изчакате още малко, докато се появи официалната 10.13.5 версия на macOS.

MBAir 1850 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.