imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Как да активирате съвсем лесно Dark Mode за iOS 11


Ако вече сте се опитали да стигнете до Dark Mode в новата версия на iOS, вероятно сте останали разочаровани. Възможността, която променя цветовете на всеки системен панел по начин, подходящ за тъмната част от денонощието, не е налична или поне не и под това име. За да постигнете желания резултат, просто трябва да активирате Invert Colors, след като преминете през системните настройки, General, Accessibility и Display Accommodations, но има и един малко по-лесен начин.

Реално погледнато, би било страхотно, ако разполагахме с възможност да добавим полезната възможност в Control Center, но за съжаление това няма как да стане. През обновените контроли може да активирате единствено Night Shift, а ние ще ви покажем друг лесен начин, по който да стигнете до Invert Colors доста бързо. Просто трябва да поставите отметка пред Smart Invert Colors, след като отворите Settings, след това General, Accessibility и раздел Accessibility Shortcuts, който е разположен в долната част на екрана и сте готови.

Ако сте изпълнили горната настройка, може да активирате Invert Colors по изключително лесен начин, без значение дали устройството е заключено, отключено или се намирате в рамките на някое приложение или игра. Достатъчно е само да натиснете вградения Home бутон три последователни пъти, да потвърдите действието и сте готови. Ако разполагате с повече от един Accessibility Shortcut ще трябва да изберете кой от тях да активирате, а за да се върнете към стандартната цветова тема, просто повторете стъпките и изключете Invert Colors.

Преобразуването на темата не се различава по никакъв начин от така наречената Dark Mode възможност, но има и една малка особеност. Ако сте активирали Invert Colors няма да разполагате с възможност да включите Night Shift, което е съвсем разбираемо. Двете опции се припокриват до известна степен, а за да разберете каква е разликата между обновената Smart Invert възможност и тази в iOS 10, просто активирайте Classic Invert, след като отворите Display Accommodations.

Повече за промените, с които се отличава iOS 11 може да разберете, след като посетите тази връзка.

MBP vnoski

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.