imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Как да активирате Siri през новия iPhone без Home бутон


Броени дни преди представянето на новия iPhone на Apple попаднахме на няколко и то вероятно достоверни прогнози, които не само подкрепят липсата на стандартен Home бутон, но и загатват, че на негово място няма да се появи виртуален такъв. Функционалността на технологията ще бъде заменена от няколко доста лесни за изпълнение възможности, но нека видим и как бихте могли да активирате Siri през очакваното предложение без какъвто и да е Home бутон.

Голяма част от източниците загатват за появата на устройство със стъклен корпус, 5.8 инчов дисплей, 3D лазарен сензор и с една изцяло нова технология за разпознаване на пръстов отпечатък, която ще бъде вградена в екрана на устройството. Според последния доклад на Mark Gurman, за да отключите очакваното поколение ще трябва просто да го погледнете, с което разработката ще познае вашето лице и ще активира подсветката, а след това просто трябва да докоснете върху долната предна част на екрана и сте готови.

Ако искате да затворите приложение, да се върнете към началния екран или да преминете към друго, просто трябва да прекарате пръст от долната страна на екрана нагоре, както при всяко предно поколение, когато искате да отворите Control Center. Според разработчика на приложения Guilherme Rambo, за да активирате Siri без стандартната за целта “Hey Siri” команда, трябва да задържите точно този бутон за събуждане на устройството, който е разположен от лявата страна на корпуса.

Чрез стандартния бутон за включване или събуждане на очаквания iPhone, всеки ще може да стигне и до изцяло новия Emergency SOS режим. Просто натискате пет последователни пъти върху него и пред вас се разкрива възможност да изключите устройството, да видите вашия медицински номер или пък да наберете национален спешен номер, съобразно вашата локация и най-важното. След натискането на бутона ще се наложи да отключите устройството с предварително въведения от вас шест цифрен код, вместо с пръстов отпечатък.

Повече за iPhone 8, 10, X или пък Pro може да разберете, след като посетите тази връзка.

Източник: 9to5mac

iPhone XR цена article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.