imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Повече за полезната Type to Siri възможност в iOS 11


Заедно с появата на iPhone 4S, през есента на 2011 година се запознахме и с петата версия на мобилната операционна система iOS, с която Apple постави началото на своя интелигентен асистент Siri. През първата и дори втората година от съществуването си, често се налагаше да повтаряме една и съща команда на разработката по няколко пъти докато ни разбере точно какво искаме да кажем, но това вече е минало и дори нещо повече.

Към днешна дата, както мобилната, така и настолната версия на Siri, която се появи с macOS Sierra през 2016 година, са в състояние да изпълнят вашите команди по доста точен и бърз начин. Вече не е нужно да повтаряте или да се опитвате да изговаряте думите по по-правилен начин, а с появата на iOS 11 Siri получи още подобрения. Повече за тях може да разберете, след като посетите тази връзка, а ние ще ви покажем как да се възползвате от полезната Type to Siri възможност.

За да отправите текстова команда към интелигентния асистент, примерно в момент, когато не е особено удобно да разговаряте, преди всичко трябва да разполагате с последната версия на мобилната операционна система и да сте активирали Siri по стандартен начин. След това отворете General в системните настройки, докоснете върху Accessibility и потърсете Siri. Остава само да активирате Type to Siri и може да се възползвате от новата възможност.

 

 

Ако сте изпълнили тези стъпки, вече след повикване на интелигентния асистент, като задържите вашия Home бутон ще се появи поле за въвеждане на текст, в което може да напишете командата по един съвсем лесен начин, а за да отправите гласова команда, просто произнесете Hey Siri и това, което искате да направи разработката за вас и сте готови. Повече за възможностите на интелигентния асистент на Apple може да разберете, след като посетите тази връзка.

iCare article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.