imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Как да актуализирате последната Mojave версия на macOS


Вероятно вече и вашият настолен или преносим Mac може да се похвали с новата Mojave версия на macOS, което е съвсем разбираемо. Предложението се отличава с доста сериозни визуални промени и значително по-оптимизиран начин на работа спрямо своя предшественик, но има и още нещо. Вече може да преминете и към втората актуализация на системата, а ние ще ви покажем какви стъпки трябва да предприемете, за да обновите операционната система, които реално погледнато са малко по-различни от тези във всяка предна версия на macOS.

Ако сте проследили нашите съвети как да оптимизирате работата на вашия Mac, вероятно знаете, че една от основните стъпки е да актуализирате версията на настолната операционна система винаги, когато се появи някоя нова, което не представлява почти никакъв ангажимент. При наличието на ново предложение, macOS веднага ще ви информира за обстоятелството, но има една малка особеност. За разлика от всяка предна версия на настолната система, в Mojave няма да откриете актуализациите в раздел Updates на App Store. Нещата започват да приличат на мобилната система все повече – просто отворете System Preferences и потърсете Software Update.

Винаги може да стигнете до Software Update и като отворите About this Mac, след като спуснете основното меню с логото на Apple и кликнете върху съответния бутон за целта, но има и трети начин. Достатъчно е да докоснете върху известието, че се е появила нова версия на системата и сте готови. За да дадете ход на актуализацията, просто кликнете върху Update и процесът ще стартира автоматично, а ако искате винаги да бъдете в крак с последната версия на macOS, но не желаете да преминавате през описаните стъпки, това може да стане доста лесно.

За да включите автоматичните macOS актуализации, отворете System Preferences, след това кликнете върху Software Update и се насочете към долната страна на екрана, където се намира и малката, но пък доста полезна настройка. Всичко, което трябва да направите е да сложите една отметка пред Automatically keep my Mac to date. Остава само да затворите настройките и сте готови. Системата ще сваля във фонов режим всяка нова актуализация, а след като процесът приключи, ще получите известие, че за да инсталирате предложението автоматично, трябва да рестартирате своя Mac. Повече за страхотните визуални промени, с които може да се похвали последната Mojave версия на macOS, може да разберете, като посетете тази връзка.

MBAir 1850 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.