imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

iOS 10 вече е тук! Ето как да я инсталирате.


Преди по-малко от седмица Apple представи своите нови продукти и операционни системи, като iPhone 7, Apple Watch Series 2, новите безжични AirPods слушалки, macOS Sierra, watchOS 3 и разбира се най-съществената, 10-та актуализация на мобилната операционна система iOS, която вече е достъпна за всеки потребител.

За да обновите вашата мобилна операционна система с най-новата актуализация, преди всичко вашето iOS устройство трябва да отговаря на минималните за iOS 10 технически характеристики.

Screen Shot 2016-09-14 at 12.37.09 PM

При положение, че притежавате устройство като iPhone 5-то поколение или по-ново, iPad 4-то поколение, iPad mini 2, 3 или 4, iPad Air или Air 2, страхотния iPad Pro или свежoто iPod touch 6-то поколение може съвсем спокойно да обновите вашата мобилна операционна система с най-новата, 10-та актуализация на iOS.

Безплатната за всички потребители инсталация се извършва по един съвсем стандартен и доста лесен начин, като преди това препоръчваме да направите бекъп на вашето устройство. Използвайте стандартен iCloud Backup или просто свържете вашето мобилно устройство с компютър, а след това синхронизирате всички данни през iTunes.

Screen Shot 2016-09-14 at 12.38.57 PM

Вече цялото съдържание, като снимки, контакти и друг вид файлове, с които разполага вашето мобилно устройство са защитени, а вие трябва да се уверите, че батерията е заредена напълно, а по възможност дори да поставите устройството в режим на зареждане, като го свържете с електрическата мрежа по стандартен начин.

Вече сте почти готови за инсталирането на iOS 10 и  само трябва да свържете мобилното си устройство с надежден Wi-Fi интернет източник. При положение, че предната стъпка е изпълнена, вероятно почти веднага на екрана ще се появи съобщение Software Update, на което просто трябва да отговорите като натиснете Install Now.

iphone6s-ios10-settings-general-software-update

Разбира се съществува вероятност и да не срещнете подобно съобщение, което не трябва да ви притеснява по никакъв начин, а за да инсталирате актуализацията навигирайте през Settings до General, където докоснете върху Software Update. За да стартирате обновяването в отворения прозорец просто изберете Download and Install и сте готови.

При положение, че не разполагате с достатъчно свободно място вероятно веднага след като стартирате процедурата ще се появи диалог, който ще ви попита дали сте съгласни някои от вашите приложения да бъдат изтрити, а след актуализацията възобновени по автоматичен начин. За да продължите докоснете върху Continue, а при положение, че не сте съгласни, просто затворете инсталацията и ръчно премахнете част от ненужните приложения и повторете процедурата.

macos-itunes12-5-device-summary-update

Разбира се, разполагате с възможност да извършите актуализацията и след като свържете вашето мобилно устройство с компютър, където просто трябва да стартирате iTunes, да изберете Summary, а в отвореното съдържание да кликнете върху Update.

Преди да стартира процеса, трябва да потвърдите вашето желание за актуализация като въведете своята стандартна Apple ID парола, а след като инсталацията приключи вашето устройство ще се рестартира автоматично.

macgpic-1465844853-35616647657387-jpt

Това е всичко. При положение, че сте изпълнили горните стъпки, след като вашето мобилно устройство зареди операционна система, ще може да се насладите на страхотните новости, които iOS 10 е в състояние да ви предложи.

Всички любопитни промени, с които може да се похвали iOS 10 ще откриете като натиснете тук, а за 7-мото поколение iPhone, с което дебютира операционната система може да разберете повече, като посетите следната връзка.

iPhone 8 buy back article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.