imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

iOS 10 вече е тук! Ето как да я инсталирате.


Преди по-малко от седмица Apple представи своите нови продукти и операционни системи, като iPhone 7, Apple Watch Series 2, новите безжични AirPods слушалки, macOS Sierra, watchOS 3 и разбира се най-съществената, 10-та актуализация на мобилната операционна система iOS, която вече е достъпна за всеки потребител.

За да обновите вашата мобилна операционна система с най-новата актуализация, преди всичко вашето iOS устройство трябва да отговаря на минималните за iOS 10 технически характеристики.

Screen Shot 2016-09-14 at 12.37.09 PM

При положение, че притежавате устройство като iPhone 5-то поколение или по-ново, iPad 4-то поколение, iPad mini 2, 3 или 4, iPad Air или Air 2, страхотния iPad Pro или свежoто iPod touch 6-то поколение може съвсем спокойно да обновите вашата мобилна операционна система с най-новата, 10-та актуализация на iOS.

Безплатната за всички потребители инсталация се извършва по един съвсем стандартен и доста лесен начин, като преди това препоръчваме да направите бекъп на вашето устройство. Използвайте стандартен iCloud Backup или просто свържете вашето мобилно устройство с компютър, а след това синхронизирате всички данни през iTunes.

Screen Shot 2016-09-14 at 12.38.57 PM

Вече цялото съдържание, като снимки, контакти и друг вид файлове, с които разполага вашето мобилно устройство са защитени, а вие трябва да се уверите, че батерията е заредена напълно, а по възможност дори да поставите устройството в режим на зареждане, като го свържете с електрическата мрежа по стандартен начин.

Вече сте почти готови за инсталирането на iOS 10 и  само трябва да свържете мобилното си устройство с надежден Wi-Fi интернет източник. При положение, че предната стъпка е изпълнена, вероятно почти веднага на екрана ще се появи съобщение Software Update, на което просто трябва да отговорите като натиснете Install Now.

iphone6s-ios10-settings-general-software-update

Разбира се съществува вероятност и да не срещнете подобно съобщение, което не трябва да ви притеснява по никакъв начин, а за да инсталирате актуализацията навигирайте през Settings до General, където докоснете върху Software Update. За да стартирате обновяването в отворения прозорец просто изберете Download and Install и сте готови.

При положение, че не разполагате с достатъчно свободно място вероятно веднага след като стартирате процедурата ще се появи диалог, който ще ви попита дали сте съгласни някои от вашите приложения да бъдат изтрити, а след актуализацията възобновени по автоматичен начин. За да продължите докоснете върху Continue, а при положение, че не сте съгласни, просто затворете инсталацията и ръчно премахнете част от ненужните приложения и повторете процедурата.

macos-itunes12-5-device-summary-update

Разбира се, разполагате с възможност да извършите актуализацията и след като свържете вашето мобилно устройство с компютър, където просто трябва да стартирате iTunes, да изберете Summary, а в отвореното съдържание да кликнете върху Update.

Преди да стартира процеса, трябва да потвърдите вашето желание за актуализация като въведете своята стандартна Apple ID парола, а след като инсталацията приключи вашето устройство ще се рестартира автоматично.

macgpic-1465844853-35616647657387-jpt

Това е всичко. При положение, че сте изпълнили горните стъпки, след като вашето мобилно устройство зареди операционна система, ще може да се насладите на страхотните новости, които iOS 10 е в състояние да ви предложи.

Всички любопитни промени, с които може да се похвали iOS 10 ще откриете като натиснете тук, а за 7-мото поколение iPhone, с което дебютира операционната система може да разберете повече, като посетите следната връзка.

AirPods game w1 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.