imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Как да инсталирате приложението Safari на Windows


Google Chrome се опитва по всякакъв начин да набере скорост пред Safari за macOS, но без особен успех. Въпреки, че Chrome работи в тясна връзка с всички предлагани услуги от Google, включително и Gmail, Safari си остава най-стабилният браузър за macOS и iOS към днешна дата, а ние ще ви покажем как да инсталирате приложението на компютър, който се задвижва от Windows.

Преди да инсталирате Safari на настолната операционна система Windows версия 7, 8 или пък 10, трябва да знаете една доста важна подробност. През 2012 година Apple прекъсна поддръжката на своя браузър за тази система, което автоматично ще отведе всеки от вас към Safari 5.1.7. Разработката е малко остаряла, вероятно няма да работи както трябва с част от новите сайтове или пък ще ви запознае с други пропуски, но ако сте разработчик или пък дизайнер и искате да тествате вашите проекти през Safari – това е един доста приличен вариант.

Преди всичко, свалете инсталационния пакет на Safari 5.1.7 за Windows от официалната страница на Apple, което може да стане и след като посетите тази връзка. Ако стъпката вече е изпълнена, остава да отворите SafariSetup.exe и да дадете ход на инсталацията. Процесът ще приключи доста бързо, а на вас остава приятното удоволствие да стартирате и изпробвате възможностите на приложението през настолната система Windows, но имаме и още една важна препоръка.

Всеки от вас може да тества приложението, дори и по съвсем любителски начин, но не трябва да забравяте, че тази остаряла версия към днешна дата се отличава и с не толкова сериозна защита. Избягвайте да се вписвате в каквито и да са сайтове с ваш акаунт или пък да използвате електронен подпис през Safari 5.1.7 за Windows. Повече за заложеното приложение в macOS може да разберете, като посетите тази връзка.

iPhone 8 prom article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.