imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Apple Watch вече може да се наслади на watchOS 3


Преди седмица Apple обяви своите нови продукти, като iPhone 7, Apple Watch 2, безжичните висококачествени слушалки AirPods, а заедно с тях ни запозна и с официалните версии на iOS 10, macOS Sierra и watchOS 3, която вече е достъпна за всеки собственик на Apple Watch.

Вчера компанията от Купертино направи достъпна 10-тата актуализация на iOS, за което може да си припомните повече тук, а броени часове по-късно, вече може да се насладим и на обновената 3-та версия на watchOS.

Screen Shot 2016-09-15 at 12.39.59 PM

Припомняме ви, че вече официалната 3-та актуализация ще разшири функциите на вашето Apple Watch устройство, ще добави значителен брой нови приложения, ще обнови голяма част от съществуващите app-ове и, разбира се, всеки потребител ще разполага с приятната възможност да приложи някоя нова тема, която ще преобрази циферблата на умния си часовник.

Третата актуализация, с която хардуерната производителност ще бъде значително увеличена, ще ви накара да усетите вашето Apple Watch устройство като един съвсем нов, по-бърз и функционален часовник. Повече за характеристиките на watchOS 3 може да разберете, като посетите следната връзка, а в днешната статия ще обърнем внимание на процедурата, която трябва да предприемете, за да се насладите на новата операционна система.

Screen Shot 2016-09-15 at 12.40.32 PM

Преди всичко трябва да се уверите, че вашето iPhone устройство, с което е свързан умният часовник, разполага с най-новата 10-та актуализация на iOS. При положение, че все още не сте обновили вашата мобилна операционна система, може да научите как да извършите инсталацията, като посетите следната връзка.

Вероятно вече се наслаждавате на 10-тата актуализация на iOS, а това е абсолютно достатъчно условие да предприемете следващата стъпка, която е необходима, за да инсталирате watchOS 3 на вашето Apple Watch устройство. Уверете се, че вашето устройство е поставено в режим на зареждане и разполага с поне 50% от капацитета на вградената батерия, а след това обърнете внимание и на свързания с него iPhone, който трябва да отговаря на същото условие.

Съвсем стандартно, трябва да осигурите и добра Wi-Fi интернет връзка на свързаното iOS устройство, а след това да предприемете и последната необходима стъпка, преди да преминете към техническата част. Просто се уверете, че двете устройства са в непосредствена близост, за да предотвратите нежелано прекъсване на установената безжична връзка между тях, както и да се възползвате от максимална скорост на трансфер.

Screen Shot 2016-09-15 at 12.41.03 PM

При положение, че горните условия са изпълнени, обърнете внимание на вашето iPhone устройство, отворете фабрично заложеното приложение Watch, а след като преминете през раздел My Watch, където трябва да изберете General, просто докоснете върху Software Update.

Вероятно вашето iOS устройство ще поиска да въведете стандартната за Apple Watch парола, а след като изпълните това условие, процесът ще се стартира автоматично. На екрана на вашия умен часовник ще се появи скала, която, след като се запълни на 100%, той ще се рестартира автоматично и, ако отново видите подобна скала след като зареди, не се притеснявайте.

Преди първия рестарт, вашето Apple Watch устройство зарежда необходимите инсталационни данни, а след като се рестартира, втората скала показва реалната инсталация на новата операционна система. След нейното запълване на 100% вашето устройство ще се рестартира отново, а след като зареди, ще имате възможност да се насладите на страхотната 3-та актуализация на watchOS.

Повече за представеното в началото на настоящия месец 2-ро поколение Apple Watch устройство може да разберете, като посетите следната връзка, а за iOS 10, като натиснете тук.

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.