imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Как да изключите вградената Maps навигация в Apple Watch


Ако вече притежавате Apple Watch, вероятно попадате измежду завидните 97% доволни от смарт часовника потребители. Устройството може да се похвали с ръст в своите продажби от 50% през 2017-та година, а ние ще ви покажем какви стъпки трябва да предприемете, за да изключите вградената Maps навигация, стига точно в този момент да не се нуждаете от нея.

Припомняме ви, че представеното през септември миналата година трето поколение Apple Watch разполага с около 70% по-бърз 2-ядрен процесор и вграден чип W2, като неговата задача оказва отражение върху вашата Bluetooth и WiFi връзка – 85% по-висока скорост при 50% по-ниска консумация на енергия и всичко това в корпус с дебелина, която не се различава по никакъв начин от тази на второто поколение.

Завидните технически характеристики на Apple Watch 3 позволяват на часовника да стартира някое от всички над 45 милиона музикални предложения в Apple Music, през него можете да отправите команда до Siri и на само. Всеки от вас може да ползва приложението Maps по стандартен начин, но нека видим и какви стъпки трябва да предприемете, за да изключите вградената навигация, когато не ви е необходима.

Заложеното приложение Maps в Apple Watch е изключително полезно. Разработката функционира бързо и е изцяло функционална, независимо от малките размери на екрана, но ако шофирате, всичко това може да ви разсейва. Просто отворете приложението Watch през свързаното iOS устройство, потърсете Maps и деактивирайте Notifications. Макар и да изглежда малко объркващо, с тази стъпка няма да игнорирате само известията, но и ще изключите watchOS версията на Maps.

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.