imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Как да използвате Bluetooth тонколона с вашия Mac


Ако все още не сте преминали към macOS Mojave, нищо не ви спира да го направите още сега. Официалната версия е достъпна за всеки потребител и то в комплект с нейната втора актуализация. Ако се чудите дали и вашият Mac е съвместим с Mojave или просто искате да разберете какви стъпки да предприемете, за да инсталирате системата, посетете тази връзка, а ние ще ви покажем как да използвате вашта безжична тонколона с Mac.

За разлика от всички предишни версии на настолната система, при macOS Mojave визуалните промени са доста сериозни, което не означава по никакъв начин, че разработчиците от Apple са се ограничили единствено с тях. Системата може да се похвали с доста нови възможности и значително по-оптимизиран начин на работа спрямо своя предшественик, но нека разгледаме и тази част от всички новости, върху които поставя акцент Apple.

  • Тъмен режим на темата – Dark Mode.
  • Изцяло нова настолна версия на App Store.
  • Stacks функция, която позволява да организирате съдържанието на десктопа по доста лесен и удобен начин.
  • Настолна версия на няколко iOS приложения – Apple News, Stocks, Voice Memos и Home, което ви позволява да управлявате вашите HomeKit аксесоари през Mac.
  • Групов аудио или аудио и видео разговор през заложеното приложение FaceTime (премахнат със седмата бета и добавен с първата актуализация на системата).

Сред останалите промени в macOS Mojave попада възможността за залагане на променящо се фоново изображение на десктопа в зависимост от това в коя част на денонощието се намирате. Новият Gallery View изглед във Finder позволява да разглеждате снимки и файлове по доста удобен начин. Другите промени, като запис на екрана или част от него при възпроизвеждане на видеа и допълнителната интеграция между камерата на вашия iPhone и приложенията в Mac допълват новата версия на системата, но нека видим и как да използвате която и да е безжична Bluetooth тонколона с последната версия на системата:

  • Уверете се, че сте включили вградения Bluetooth модул във вашия Mac.
  • Поставете тонколоната в режимна сдвояване, като използвате стандартния за целта бутин, разположен върху нейния корпус.
  • Отворете раздел Bluetooth, след като преминете през System Preferences и кликнете върху бутон Connect, разположен от дянста страна на името на съответната блутут тонколона.
  • След няколко секунди, под името на съостветната Bluetooth тонколона ще се появи надпис Connected, което означава, че всеки звук, които идва от вашия Mac ще се възпроизведе от свързаната с него тонколона.

Винаги може да развалите вече изградената връзка, като отворете раздел Bluetooth в System Preferences и кликнете върху бутон Disconnect, разположен от дянста страна на името на съответната тонколона. Ако искате да премахнете някое устройство от всички налични Bluetooth аксесоари, просто сложете маркера върху неговото име и кликнете върху иконата за затваряне, която ще се появи от неговата дясна страна, а ние припомняме, че Mojave се отличава и с още една съществена промяна. Заложените LaunchServices могат да стартират характерните за мобилната операционна система flat-style пакети от приложения, което означава, че скоро ще се запознаем и с първите универсални приложения за macOS и iOS.

iPhone XR цена article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.