imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Как да използвате новите Dynamic фонови изображения в Mojave


Ако все още не сте преминали към macOS Mojave, нищо не ви спира да го направите още сега. Официалната версия вече е достъпна за всеки потребител. Ако се чудите дали и вашият Mac е съвместим с Mojave или просто искате да разберете какви стъпки да предприемете за да се възползвате от новата система, посетете тази връзка, а ние ще ви покажем как да се възползвате от атрактивните Dynamic фонови изображения в разработката.

За да активирате тъмния режим на темата, трябва да отворите системните настройки, след това раздел General и да изберете тъмната тема срещу Appearance, но има и още нещо. Ето защо macOS Mojave разполага с няколко еднакви фонови изображения, като всяка от снимките е направена в различна част от денонощието. Системата може да преминава плавно от нормален режим към тъмен по автоматичен начин, в зависимост от настоящата част от денонощието, като заедно с това се променя и фоновото изображение.

Стъпките, които трябва да предприемете, за да се възползвате от променящите се фонови изображения са съвсем лесни за изпълнение. Отворете System Preferences, след това Desktop & Screen Saver, останете в раздел Desktop и изберете някой от наличните варианти под Dynamic Desktop. Ако искате различните изображения да се променят автоматично, съобразно това коя част от денонощието е настъпила, изберете Dynamic от падащото меню в горната част на екрана. За да изключите функцията, отново спуснете падащото меню, но този път кликнете върху Light или Dark и сте готови и с тази лесна за изпълнение настройка.

Повече за промените, с които се отличава официалната версия на macOS Mojave, може да разберете, след като посетете тази връзка.

MBAir 1850 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.