imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Как да използвате новите групови известия в iOS 12


Ако все още не сте инсталирали iOS 12, имаме една добра новина. Официалната версия на новата мобилна операционна система на Apple вече е достъпна за всеки потребител. За да разберете как да я инсталирате по правилен начин посетете тази връзка, а ние ще ви запознаем с една от основните или поне видими промени в разработката. Тя е скрита в раздел Notifications, а ние сме сигурни, че промените в него ще се харесат на голяма част от потребителите.

За да се възползвате от новите групирани известия, не трябва да предприемате никакви специални настройки. Достатъчно е само да инсталирате iOS 12 и всички известия в режим на заключен екран ще се групират по автоматичен и тематичен начин – съобразно приложението, от което идват. За да ги прегледате, просто трябва да докоснете върху първото от тях, а за да ги премахнете съвкупно – да изберете стандартната икона за целта, разположена в горния десен ъгъл.

Полезната Manage възможност ви позволява не само да прегледате или премахнете някое известие, но и да предприемете някоя друга бърза настройка, съобразно неговия подател или приложението, през което стига до вас. Достатъчно е само да плъзнете с пръст върху него отдясно наляво, да докоснете върху Manage и новите Instant Tuning настройки ще се появят пред вас. Ако изберете Deliver Quietly, известието ще остане в рамките на Notification Center, но няма да бъде видимо при заключен екран.

Автоматичното групиране функционира по доста интелигентен начин. Ако получите няколко iMessage съобщения от един подател, те ще попаднат в една група. При положение, че подателите са различни, ще бъдат разделени на няколко групи, но не трябва да забравяте, че винаги може да изключите полезната функция по индивидуален начин, съобразно желано приложение. За целта отворете Settings, Notifications, след това избраното приложение и докоснете върху Notification Grouping. Изберете Automatic, Off или By App и сте готови с малката, но и доста полезна настройка.

AW reserve article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.