imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Как да използвате полезната Night Shift възможност през iOS


По време на WWDC в началото на юни се запознахме с първата тестова версия на iOS 13. Към днешна дата предложението може да се похвали със своята трета бета за разработчици, но има и една малка особеност. Официалната версия на системата ще дебютира през септември, а ние ще се върнем към iOS 12 или към полезната Night Shift възможност в последната версия на мобилната операционна система, която вероятно използвате и вие.

Припомняме ви, че всеки път, когато активирате Night Shift, тоналността на основните цветове ще се измени заедно с яркостта на екрана и то по такъв начин, който не натоварва вашето око през тъмната част от денонощието. За да активирате полезната възможност през iOS 10, единствената стъпка, която се налага да изпълните е да отворите Control Center и да докоснете върху големия бутон с надпис Night Shift, но при iOS 11 и при последната версия на мобилната система нещата стоят по по-различен начин.

За да активирате Night Shift през iOS 12, отворете Control Centre, след това докоснете и задръжте върху стандартната скала, чрез която променяте яркостта на екрана и изчакайте, докато се отворят разширените възможности. В долната част на екрана, точно под скалата ще видите една малка икона, визуализираща светлата и тъмна част от денонощието, върху която просто трябва да докоснете и сте готови.

Night Shift може да се активира и по автоматичен начин, в рамките на тези часове, които сте задали предварително. За целта, отворете Settings, след това докоснете върху Display & Brightness и потърсете името на полезната възможност. Остава да включите Scheduled, да настроите начален час, в който Night Shift да се включи и краен, в който да се изключи, а за да се запознаете с всички останали сериозни промени, с които може да се похвали iOS 12, посетете тази връзка.

Buy Back article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.