imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Как да използвате полезната Night Shift възможност през iOS


По време на WWDC в началото на юни се запознахме с първата тестова версия на iOS 13. Към днешна дата предложението може да се похвали със своята трета бета за разработчици, но има и една малка особеност. Официалната версия на системата ще дебютира през септември, а ние ще се върнем към iOS 12 или към полезната Night Shift възможност в последната версия на мобилната операционна система, която вероятно използвате и вие.

Припомняме ви, че всеки път, когато активирате Night Shift, тоналността на основните цветове ще се измени заедно с яркостта на екрана и то по такъв начин, който не натоварва вашето око през тъмната част от денонощието. За да активирате полезната възможност през iOS 10, единствената стъпка, която се налага да изпълните е да отворите Control Center и да докоснете върху големия бутон с надпис Night Shift, но при iOS 11 и при последната версия на мобилната система нещата стоят по по-различен начин.

За да активирате Night Shift през iOS 12, отворете Control Centre, след това докоснете и задръжте върху стандартната скала, чрез която променяте яркостта на екрана и изчакайте, докато се отворят разширените възможности. В долната част на екрана, точно под скалата ще видите една малка икона, визуализираща светлата и тъмна част от денонощието, върху която просто трябва да докоснете и сте готови.

Night Shift може да се активира и по автоматичен начин, в рамките на тези часове, които сте задали предварително. За целта, отворете Settings, след това докоснете върху Display & Brightness и потърсете името на полезната възможност. Остава да включите Scheduled, да настроите начален час, в който Night Shift да се включи и краен, в който да се изключи, а за да се запознаете с всички останали сериозни промени, с които може да се похвали iOS 12, посетете тази връзка.

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.