imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Ето как да използвате полезната Offload Apps възможност в iOS 11


Ако все още не сте инсталирали iOS 11, което ни съмнява, вече може да го направите в комплект с третата актуализация на системата. Разработката може да се похвали с доста нови възможности, до които се подрежда и полезния Battery Health раздел. Чрез него всеки потребител може да прецени дали да ограничи производителността на своето устройство при остаряла или повредена батерия или пък да рискува то да започне да се изключва непредвидено. Сега ще ви покажем как да се възползвате от полезната Offload Apps възможност.

Вероятно с течение на времето и вие сте събрали доста iOS приложения и игри, но при всички положения част от тях просто присъстват в паметта на вашето устройство. Ако измежду тях има варианти, от които нямате никаква нужда, най-добре ще бъде да ги премахнете изцяло, но ако разполагате с такива, които просто не използвате често, но пък искате да са ви подръка, може да се възползвате от Offload Apps.

Достатъчно е само да разполагате с iOS 11 или някоя от актуализациите на системата, да отворите Settings, след това General, да преминете през iPhone или iPad Storage и да се отправите към последната стъпка, която е съвсем лесна за изпълнение. Изберете приложение от всички изброени, докоснете върху него, след това върху бутон Offload Apps и сте готови. За да активирате автоматичен режим, докоснете върху надпис Enable, разположен точно срещу Offload Unused Apps, но има и една особеност. Разработка ще бъде изтрита, с което ще освободите памет, докато свързаните с нея ваши данни и настройки ще останат.

Иконата на премахнатото приложение няма да изчезне от вашето устройство, но под нея ще видите един малък облак със стрелка, което означава, че трябва да го инсталирате отново, за да бъде използвано. Просто докоснете върху него и всичко ще стане автоматично, без да се налага да въвеждате каквато и да е парола или пък да отваряте App Store, но има и една малка особеност. Ако междувременно премахнатата от вас разработка бъде свалена от сървърите на App Store, няма да успеете да я възстановите, без значение от това какви действия ще предприемете за целта.

MBAir 1850 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.