imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Как да използвате изцяло новия преводач в Siri за iOS 11


Заедно с всички сериозни промени, с които се отличава iOS 11, в рамките на операционната система може да се запознаете и с един доста по-интелигентен вариант на Siri. За да отправите текстова команда към асистента, трябва да предприемете съвсем малка настройка, а до новата визия, глас и възможности за опознаване се подрежда и вграденият преводач, на който ще обърнем повече внимание.

Реално погледнато няма нищо сложно. Просто трябва да активирате Siri чрез стандартното, малко по-продължително натискане на Home бутона или чрез гласовата команда Hey Siri, но има и няколко особености. Преди всичко, не трябва да забравяте, че към днешна дата предложението може да преведе всяка произнесена от вас дума или изречение на английски език към френски, немски, испански, италиански и дори китайски, но за съжаление не и в обратен ред.

При положение, че вече сте изпълнили горните стъпки, не ви остава нищо друго, освен да произнесете необходимата фраза, последваната от дума или изречение за превод и втори език, което може да стане по следните начини:

  • Translate “I’d like to order the chicken schnitzel” in German.
  • How do you say “I do not want sour cream in burrito” in Spanish.

На екрана на устройството ще се появи изцяло новият раздел Translation. В неговата горна част може да видите произнесената дума или изречение в оригинален вариант – на английски език, докато непосредствено под него е позициониран и съответният превод на избран от вас език, но има и още нещо. Секунди, след като произнесете желаното за превод изречение, Siri ще го произнесе в преведен вариант, като можете да чуете записа повторно, след като натиснете върху стандартния бутон за стартиране на аудио, разположен от дясната страна на преведения текст.

Повече за всички Siri промени в новата версия на iOS може да разберете, след като посетите тази връзка.

iPhone Xs pre-order article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.