imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Как да използвате анимираните емотикони през iPhone X


Възможностите в последната версия на iOS определено са в състояние да впечатлят всеки потребител, но измежду тях съществуват и доста промени, които оказват отражение единствено върху смартфона на Apple от най-висок клас, което е съвсем разбираемо. Все пак iPhone X се отличава не само с разпънат във всеки край OLED екран и липсващ Home бутон, но и с една иновативна биометрична система, благодарение на която смартфонът може да разпознае лицето на своя потребител по изключително бърз и точен начин.

Всичко става чрез вградената TrueDepth предна камера. Устройството проектира 30 хиляди невидими точки върху вашето лице, чрез което изгражда негов триизмерен модел, а останалата част от процеса е съвсем ясна. Инфрачервената камера прочита вече изградената структура и я изпраща към мощния A11 Bionic процесор, но тези данни биха могли да се използват както за отключитването на iPhone X, така и за редица приложения и игри с елементи на добавена реалност, за което свидетелстват и заложените анимирани емотикони.

За да се възползвате от забавните Animoji предложения, просто трябва да изберете някоя икона измежду всички налични, като еднорог, прасе или пък лисица и да застанете пред предната камера на устройството. Точно този вариант, който сте избрали не само ще следва, но и ще възпроизвежда всяко движение на вашето лице, мимика или жест и то в реално време и не само. Съобразно анимирания емотикон, вашият глас ще бъде трансформиран по тематичен начин, а за да направите кратък запис на Animoji и да го изпратите на приятел, преди всичко ще се наложи да отворите заложеното приложение Messages.

Започнете разговор с ответната страна или пък отворете вече създаден такъв, докоснете върху стандартния App Store бутон, след това върху първата икона, която се намира до него, вероятно визуализираща лицето на анимирана маймуна и изберете някое от наличните предложения, като плъзнете пръст към долната страна на екрана. Погледнете към екрана и направете някое интересно движение, за да видите по какъв начин ще реагира избраният анимиран емотикон. Докоснете върху стандартния бутон за запис, който се намира в долната дясна част на екрана и отправете желаното послание към ответната страна.

Остава само да изпратите съобщението по стандартен начин и сте готови, но има и няколко особености. От страхотната функция могат да се възползват единствено потребителите на iPhone X, докато получател може да бъде и различно от смартфона на Apple от най-висок клас устройство, стига да разполага с инсталиран iOS 11. Анимираният емотикон ще пристигне до ответната страна под формата на „mov“ видео съдържание, което се стартира автоматично всеки път, когато стигне своя край. Създадената анимация ще се запамети по подразбиране измежду всички варианти в Messages, така че може да я изпратите отново или пък да я изтриете, ако вече не ви се струва толкова забавна.

iCare article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.