imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Как да компресирате вече заснето видео съдържание през iOS


Последните поколения iPhone и iPad се отличават с изключително висококачествени вградени камери. Благодарение на тях всеки потребител може да направи снимка или видео с доста висока разделителна способност. Ако обаче искате да изпратите някое по-качествено видео, примерно на ваш приятел по електронната поща или пък през някоя от многото социални мрежи, може да се наложи да го компресирате, за да намалите неговите размери.

Припомняме ви, че всеки iOS потребител може да промени настройките на своята камера в режим на видео запис. Достатъчно е да отворите Settings, след това да потърсите Photos & Camera и да отправите поглед към раздел CAMERA. Преминете към Record Video и променете вече избраната по подразбиране разделителна способност от примерно 4K при 30 кадъра в секунда на 1080p HD при 30 или 60 fps или дори на 720p HD отново при 30 fps, но тази настройка ще окаже влияние само върху бъдещите видеа, които ще създадете.

За да компресирате вече заснето видео и да го изпратите на ваш приятел, ще се наложи да инсталирате специално за целта приложение. Вариантите от категорията в App Store са много и различни, но нека разгледаме Video Compressor. Разработката се отличава не само с минимални изисквания от iOS версия поне 6 и около 5 мегабайта свободна памет, но и може да стигне до вашето устройство по изцяло безплатен начин.

Просто потърсете заглавието в App Store или посетете тази връзка, след това инсталирайте Video Compressor и отворете разработката. Остава само да изберете вече съществуващо видео, да докоснете върху Choose и да промените неговия размер през скалата, която ще се визуализира в долната част на екрана. Докоснете върху Save и сте готови, но има и една малка особеност. Видеото се запазва като втори и различен файл от оригинала, а вие разполагате с възможност да изтриете което и да е копие по всяко време през заложеното приложение Photos.

Повече за вградената двойна камера в iPhone 7 Plus може да разберете, след като посетите тази връзка.

beats promo

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.