imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Как да намерите файловете на всички Photos снимки в macOS


За да скриете някоя от вашите снимки във Photos за macOS, трябва да кликнете с десен бутон върху съответното изображение, да изберете Hide Photo и сте готови, а ние ще ви покажем как да стигнете до оригиналните файлове на всички снимки, които вече се намират в рамките на настолното приложение.

Преди всичко, трябва да знаете, че всяко прехвърлено изображение от вашия iPhone, iPad, карта с памет или друг вид фото техника автоматично се визуализира в заложеното приложение Photos. За вас остава приятната задача да го поставите в желана колекция от снимки или пък просто да го споделите с някой приятел, но има и една малка особеност. Ако искате да направите някоя професионална редакция на съответното изображение, това не може да стане през Photos за macOS.

За да изпълните горната задача, ще се наложи да отворите оригиналния файл на снимката през съответния редактор, примерно през Adobe Photoshop, което на пръв поглед не изглежда лесно. Съдържанието по подразбиране е скрито от вас, но това не трябва да ви притеснява. Просто отворете Finder, след това кликнете с десен бутон върху Photos Library, изберете Show Package Contents и отправете поглед към дясната страна на отворения прозорец. В папка Master са разположени оригиналните файлове на всички качени изображения в приложението Photos.

Достатъчно е само да кликнете върху съответната година, след това месец, ден и сте готови. Реално погледнато не е никак сложно да откриете точно тази снимка, която искате да редактирате или просто да прегледате в оригинален вариант, но има и още нещо. Ако ви се иска да разполагате с бърз достъп до това съдържание, просто хванете папка Master и я преместете от лявата страна на Finder, примерно под раздел Documents или Desktop и сте готови. Вече разполагате с бърз достъп до всички снимки, които сте синхронизирали с настолната версия на Photos.

iPhone XR цена article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.