imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Как да направите чудесна панорамна снимка с вашия iPhone


Ако искате да изпробвате страхотния Portrait lighting режим на снимане, чрез който да персонализирате съдържанието в реално време, трябва да разполагате с някое от последните iPhone поколения, а ние ще ви покажем как да направите перфектната панорамна снимка през вашето iOS утройство и то без значение от неговото поколение и характеристиките на вградената основна камера.

Достатъчно е да отворите заложеното приложение Camera, след това да преминете към режим Pano, да насочите обектива на основната камера към началото на съдържанието, да натиснете бутона за снимане и да започнете да движите вашето устройство отляво надясно и то докато не чуете кратък тон, който известява, че панорамната снимка е готова, но има и няколко особености, с които трябва да за съобразите.

Ако сте преминали през лесните за изпълнение стъпки, трябва да знаете, че с това действие устройството прави няколко снимки, които след това наслагва една върху друга и не само. Горната и долната страна на всички елементи се изравнява под права линия, но все пак може да се получи и едно не толкова приятно изкривяване. За да сте сигурни, че това няма да стане, просто поставете вашия iPhone на подходяща за целта стойка и направете желаната панорамна снимка по стандартен начин, но ако нямате подобен аксесоар подръка, може да се постараете вертикалното движение да бъде минимално.

За целта ви препоръчваме да предприемете движение отляво надясно с цялото си тяло, вместо само с вашата ръка. При всички положения ще успеете да задържите устройството значително по-неподвижно, съобразно неговото вертикално положение, а това ви гарантира и панорамна снимка с доста по-добро качество и дори вероятно без никакво изкривяване.

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.