imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Как да направите PDF от снимка през iOS


За да запазите някоя от вашите съществуващи снимки под формата на PDF и то без да инсталирате никакви допълнителни приложения, не се нуждаете от последната версия на мобилната операционна система. Това може да стане и през десетата по един изключително лесен начин, макар и полезната възможност да е добре скрита от вашия поглед.

Ако вече разполагате с последната версия на мобилната система или пък с нейния предшественик, просто отворете заложеното приложение Photos, след това някоя от вашите съществуващи снимки и отправете поглед към долната лява част на екрана. Докоснете върху иконата за споделяне, след това превъртете надясно най-долната лента, докато не стигнете до бутон Print, докоснете върху него и може да преминете към следващата лесна за изпълнение стъпка.

Не обръщайте внимание на първите две полета, които ви предоставят вариант за избор на принтер и брой копия и отправете поглед към съдържанието, което желаете да запазите под формата на PDF. Докоснете с два пръста върху изображението и се опитайте да го увеличите по стандартен начин, което действие автоматично ще ви прехвърли в нов прозорец за редактиране. Изберете точно коя част от снимката желаете да бъде запазена и отново докоснете върху стандартния бутон за споделяне, но има и една малка особеност.

При положение, че вече сте изпълнили горните стъпки, изображението ще бъде преобразувано в PDF, но не и запазено като отделен файл. Ще се наложи да го препратите към някое от съществуващите приложения като Messages, Mail, Notes или към вариант, разработен от трета страна, което не е чак толкова голям проблем, а останалите стъпки са съвсем ясни. Просто изпратете новия PDF под формата на имейл, iMessage или пък го запазете в Notes като самостоятелна бележка, след като докоснете върху бутон Save.

За да се запознаете с всички страхотни промени и нови възможности, с които може да се похвали iOS 11, просто посетете тази връзка.

iPhone 8 prom article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.