imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Как да направите PDF от снимка през iOS


За да запазите някоя от вашите съществуващи снимки под формата на PDF и то без да инсталирате никакви допълнителни приложения, не се нуждаете от последната версия на мобилната операционна система. Това може да стане и през десетата по един изключително лесен начин, макар и полезната възможност да е добре скрита от вашия поглед.

Ако вече разполагате с последната версия на мобилната система или пък с нейния предшественик, просто отворете заложеното приложение Photos, след това някоя от вашите съществуващи снимки и отправете поглед към долната лява част на екрана. Докоснете върху иконата за споделяне, след това превъртете надясно най-долната лента, докато не стигнете до бутон Print, докоснете върху него и може да преминете към следващата лесна за изпълнение стъпка.

Не обръщайте внимание на първите две полета, които ви предоставят вариант за избор на принтер и брой копия и отправете поглед към съдържанието, което желаете да запазите под формата на PDF. Докоснете с два пръста върху изображението и се опитайте да го увеличите по стандартен начин, което действие автоматично ще ви прехвърли в нов прозорец за редактиране. Изберете точно коя част от снимката желаете да бъде запазена и отново докоснете върху стандартния бутон за споделяне, но има и една малка особеност.

При положение, че вече сте изпълнили горните стъпки, изображението ще бъде преобразувано в PDF, но не и запазено като отделен файл. Ще се наложи да го препратите към някое от съществуващите приложения като Messages, Mail, Notes или към вариант, разработен от трета страна, което не е чак толкова голям проблем, а останалите стъпки са съвсем ясни. Просто изпратете новия PDF под формата на имейл, iMessage или пък го запазете в Notes като самостоятелна бележка, след като докоснете върху бутон Save.

За да се запознаете с всички страхотни промени и нови възможности, с които може да се похвали iOS 11, просто посетете тази връзка.

mbair retina vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.