imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Как да направите QR код за връзка с Wi-Fi мрежа през iOS


Ако вече сте инсталирали iOS 12 или предпоследната версия на мобилната система,  нищо не ви спира да се възползвате и от доста удобните варианти за споделяне на някоя запаметена във вашето устройство парола за безжична мрежа. Достатъчно е само да отключите вашия iPhone или iPad и да го доближите до ответното устройство, което желае да се свърже към позната за вас мрежа и сте готови. Паролата ще се прехвърли автоматично, а ние ще ви покажем как да създадете QR код за връзка към предварително избрана Wi-Fi мрежа.

За да видите какво се крие зад който и да е QR код, трябва да разполагате с последната версия на мобилната операционна система, да отворите заложеното приложение Camera, след това да насочите обектива към малката графика и сте готови, но има и по-лесен начин. Просто докоснете върху иконата с QR код в Control Centre и повторете описаните стъпки. Скритата информация ще се визуализира в горната част на екрана под формата на известие, но в нея може да се съдържат и данни за достъп до безжична мрежа. За да се свържете към нея автоматично, просто докоснете върху известието и сте готови.

Скритите възможности в iOS 12 са доста полезни, а при положение, че искате да създадете QR код за връзка с вашата домашна или офис безжична мрежа, това може да стане по един изключително лесен начин. Достатъчно е да отворите QiFi, като посетите тази връзка и да изпълните няколко задължителни за целта стъпки. В първото поле със заглавие SSID напишете името на вашата безжична мрежа, след това изберете протокол за сигурност и въведете съответната парола. Остава само да кликнете върху Generate, за да потвърдите действието и сте готови.

Изображението може да бъде запазено в PNG файлов формат, след като кликнете върху Export, а останалите стъпки от вашата задача са съвсем ясни. Просто принтирайте новия QR код и го поставете на някое видимо място, а за да разберете повече за възможностите на полезната QiFi платформа, разгледайте техническата документация на разработката в GitHub, като посетите тази връзка.

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.