imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Ето как да направите перфектна панорамна снимка с вашия iPhone


Заедно с появата на смартфона на Apple от най-висок клас се запознахме и с един изцяло нов режим на снимане, от който към днешна дата могат да се възползват единствено потребителите на iPhone X. Достатъчно е само да отворите заложеното приложение Camera, след което да преминете към Portrait lighting и да персонализирате съдържанието в реално време, дори още преди да бъде заснето, а ние ще ви покажем как да направите някоя друга панорамна снимка по правилен начин.

За целта не е нужно да разполагате с последното поколение iPhone. Все пак панорамният режим се появи още с шестата версия на iOS. Просто отворете заложеното приложение Camera, преминете към режим Pano, без значение от версията на вашата мобилна операционна система, насочете обектива на основната камера към началото на съдържанието, натиснете бутона за снимане и започнете да движите вашето устройство от ляво на дясно и то докато не чуете кратък тон, който ще ви извести, че панорамната снимка е готова.

Ако сте изпълнили тези стъпки, трябва да знаете, че с това действие устройството прави няколко снимки, които след това наслагва една върху друга и не само. Горната и долната страна на всички елементи се изравнява под права линия, но все пак може да се получи и едно не толкова приятно изкривяване. За да сте сигурни, че това няма да стане, просто поставете вашия iPhone на подходяща за целта стойка и направете желаната панорамна снимка по стандартен начин, но ако нямате подобен аксесоар под ръка, може да се постараете вертикалното движение да бъде минимално.

За целта ви препоръчваме да предприемете движение от ляво на дясно с цялото си тяло, вместо само с вашата ръка. При всички положения ще успеете да задържите устройството значително по-неподвижно, съобразно неговото вертикално положение, а това ви гарантира и панорамна снимка с доста по-добро качество и дори вероятно без никакво изкривяване.

Christmas MBP article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.