imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Как да оптимизирате заложеното Safari приложение през iOS


Без значение от версията на мобилната операционна система, която използвате, тя е направена да функционира бързо и без никакъв проблем с вашия iPhone или iPad, но това не означава, че е излишно да извършите и някоя друга полезна оптимизация. Повече за стъпките, които трябва да предприемете за целта ще разберете, след като посетите тази връзка, а ние ще ви покажем как да изчистите съдържанието, което заложеното приложение Safari записва в паметта на вашето устройство при зареждане на която и да е интернет страница.

Ако използвате своя iPhone или iPad от по-дълъг период от време и често сърфирате в интернет през Safari, вероятно скритото кешираното съдържание зад заложеното приложение не е никак малко. Според уебсайтовете, които посещавате, неговите размери биха могли да стигнат и до над един гигабайт, което не трябва да ви притеснява – всеки от вас може да го изтрие без особени усилия.

 

С това ваше действие няма да премахнете единствено снимките и всякакъв друг вид данни, които Safari съхранява, но и ще изчистите и така наречените бисквитки, заедно със запазените пароли и не само. При положение, че сте стартирали сесия през избран уебсайт, тя ще бъде прекратена, което не е чак такъв проблем. Просто ще се наложи да го заредите повторно и всичко ще си дойде на мястото, но ако често използвате съответния уебсайт, препоръчваме да не премахвате кешираното съдържание зад него.

За да освободите място и да оптимизирате заложеното приложение Safari, отворете Settings, след това докоснете върху името на разработката и отправете поглед към долната част на екрана. Докоснете върху Advanced, след това върху Website Data и пред вас ще се визуализират всички уебсайтове, които някога сте посещавали. От дясната страна на всеки от тях ще видите каква част от паметта заема, а за да изтриете кешираните данни, докоснете върху Edit, изберете желан уебсайт, докоснете върху иконата за премахване и потвърдете желанието си, след като изберете Delete.

Повече за възможностите, с които се отличава iOS 12 може да разберете, като посетите тази връзка, а за мобилната версия на Safari, като натиснете тук.

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.