imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Как да освободите част от вашето iCloud пространство през iOS


Ако вече сте инсталирали четвъртата актуализация на мобилната операционна система, нищо не ви спира да се възползвате от изцяло новата възможност за синхронизиране на вашето Messages съдържание с облачната iCloud услуга. Полученото съдържание първоначално ще мине през сървърите на iCloud, а след това ще стигне и до всички устройства. Всяко действие, независимо през кое устройство е предприето, ще се отрази автоматично и на останалите, а ние ще ви покажем как да освободите част от вашето iCloud пространство през iOS.

Стандартно всеки Apple ID акаунт разполага с не толкова големите 5 гигабайта iCloud пространство, от които може да се възползвате безплатно. При положение, че не са достатъчни, винаги може да преминете към някой от наличните пакети, като този от 50 гигабайта за сумата от 1.99 лв. на месец, към 200 гигабайта за 5.99 лв. или пък към 2 терабайта за 18.99 лв. отново на месечна база. Ако не използвате кой знае колко много Apple устройства и не синхронизирате снимките от вашия iPhone автоматично с iCloud, вероятно и безплатният пакет ще ви свърши работа.

Реално погледнато, 5-те гигабайта са абсолютно достатъчно за да съхраните всички свързани с вашето iOS устройство данни. Винаги може да проверите каква част от iCloud паметта е заета, като отворите системните настройки. Докоснете върху своя профил, след това върху iCloud и Manage Storage и отправете поглед към горната част на екрана. Вероятно вашето Messages и Mail съдържание заемат най-голяма част от пространството, но има и още една особеност. Точно тук са изброени и всички свързани с вашия акаунт приложения и архивираните от тях данни, като голяма част от тях вероятно вече не са ви необходими.

За да премахнете съхранените от избрано приложение данни във вашия iCloud акаунт, докоснете върху неговото име, след това върху Delete Data и сте готови, а за да премахнете Backup на някое свързано устройство, преминете към Backups, изберете съответния архив, който реално може да бъде с доста големи размери, кликнете върху Delete Backup и сте готови. Ако сте преминали през описаните стъпки, вероятно вече сте освободили достатъчна част от вашето iCloud пространство, за да не срещате повече досадното известие, с което системата ви кани да преминете към платен абонаментен план с повече пространство.

Препоръчваме ви да оптимизирате вашия iCloud акаунт, преди да преминете към iOS 12, която ще дебютира тази вечер и ще бъде достъпна и за вашето устройство на 19 септември.

New MBAir promo article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.