imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Как да отправите текстова команда към Siri през iOS 11


Ако върнем лентата назад към есента на 2011 година, заедно с появата на iPhone 4S се запознахме и с петата версия на мобилната операционна система iOS, с която Apple постави началото на своя интелигентен асистент Siri. През първата и дори втората година от съществуването си, често се налагаше да повтаряме една и съща команда на разработката по няколко пъти докато разбере какво искаме да кажем, но това вече е просто едно далечно минало.

Към днешна дата, както мобилната, така и настолната версия на Siri, която се появи с macOS Sierra през 2016 година, са в състояние да изпълнят вашите команди по доста точен и бърз начин. Вече не е нужно да повтаряте или да се опитвате да изговаряте думите по по-правилен начин, а с появата на iOS 11 Siri получи още подобрения. Повече за тях може да разберете, след като посетите тази връзка, а ние ще ви покажем как да се възползвате от полезната Type to Siri възможност.

За да отправите текстова команда към интелигентния асистент, примерно в момент, когато не е особено удобно да разговаряте, преди всичко трябва да разполагате с последната версия на мобилната операционна система и да сте активирали Siri по стандартен начин през системните настройки. След това отворете General, докоснете върху Accessibility и потърсете Siri. Остава само да активирате Type to Siri и може да се възползвате от новата възможност, но има и няколко малки особености.

Не трябва да забравяте, че текстовите команди са абсолютно идентични със стандартните гласови. Разполагате с възможност да поискате от Siri не само да ви даде малко повече информация съобразно ваше търсене, но и да свърши някоя задача вместо вас – примерно да включи вградения Wi-Fi модул или пък да ви напомни, че в 14:00 имате среща. Ако междувременно ви е по-удобно отново да отправите гласова команда, това може да стане лесно.

Потърсете малката икона с микрофон, която е разположена в долната лява част на екрана, точно до бутона за празно място, докоснете върху нея, кажете вашата гласова команда по стандартен начин и сте готови, но има и друг вариант да стигнете до тази възможност. Просто произнесете Hey Siri, а за да активирате Type to Siri. При положение, че вече сте изпълнили горните настройки, задръжте вашия Home бутон натиснат за няколко секунди, докато на екрана на устройството се появи поле за въвеждане на текст.

Повече за възможностите на интелигентния асистент на Apple може да разберете, след като посетите тази връзка.

iPhone Xs вноски article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.