imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Как да отворите Control Center през iPhone или iPad с iOS 12


Ако все още не сте инсталирали iOS 12, имаме една добра новина. Разработката може да се похвали с доста по-оптимизиран начин на работа спрямо своя предшественик, което оказва отражение предимно върху по-старите iPhone и iPad поколения и не само. Официалната версия на новата система вече е достъпна за всеки потребител. За да разберете как да я инсталирате по правилен начин, посетете тази връзка, а ние ще ви покажем как да отворите Control Center през iPhone или iPad с iOS 12.

Вероятно все още използвате iOS 11, но ако причината за това е защото не знаете дали новата версия е съвместима и с вашия iPhone или iPad, няма от какво да се притеснявате. iOS 12 може да работи с всички устройства, които покрива и предишната версия, но има и една малка особеност. При положение, че използвате iPhone поколение X, Xs, Xs Max или Xr или пък някой съвместим със системата iPad, за да отворите Control Center, ще трябва да прекарате пръст от горния десен ъгъл на екрана към неговата долна част.

Реално погледнато движението не трябва да бъде кой знае колко продължително. Достатъчно е само да „слайднете“ по-бързо върху екрана в правилната посока и сте готови, но нека видим по какъв начин може да стигнете до Control Center и през някое различно от горните устройства, но отново съвместимо с iOS 12. Ако вашият iPhone е поколение между 5s и 8, нещата са без никаква промяна. За да отворите Control Center, просто трябва да плъзнете с пръст от долната страна на екрана към горната и сте готови.

Новата версия на мобилната операционна система може да се похвали с доста промени и интересни приложения, като Shortcuts и Measure. До тях бихме подредили и полезните изменения в раздел Notifications, но истинската сила на разработката се крие „под капака“. iOS 12 работи доста по-бързо и стабилно дори и с по-стари поколения iPhone и iPad, в което ще се уверите и сами, веднага след като инсталирате системата. Приложенията се зареждат с до 30% по-бързо, докато камерата в режим на заключен екран може да се появи двойно по-бързо, спрямо iOS 11.

New MBAir promo article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.