imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Как да персонализирате Control Centre в iOS 12


Ако все още не сте инсталирали iOS 12, трябва да знаете, че разработката може да се похвали с доста по-оптимизиран начин на работа спрямо своя предшественик, което оказва отражение предимно върху по-старите iPhone и iPad поколения и не само. Вече всеки от вас може да инсталира системата в комплект с нейната втора основна актуализация, която се появи преди няколко седмици, а ние ще ви припомним как да персонализирате заложения Control Centre.

Има нещо важно. Всеки път, когато изключите вградения модул за безжична мрежа през Control Centre, технически той остава в режим на готовност, но това не означава, че се опитва да се свърже с позната или пък с нова за вашето устройство мрежа. Разработката ще реагира единствено, когато вашият iPhone или iPad се нуждае от точна локация, а вие не трябва да се притеснявате, че в този режим на работа батерията ще падне по-бързо. През повечето време консумацията е нулева, а за да персонализирате Control Centre в iOS 12, ще се наложи да отворите Settings и докоснете върху името на предложението.

Остава само да преминете към Customize Controls и да добавите или пък да премахнете някоя от наличните функции. За целта, докоснете върху съответния плюс в зелен кръг или минус в червен, който е разположен от лявата страна на всеки вариант и сте готови. Промените ще се отразят мигновено, а ако се върнете към раздел Control Centre, ще може да се възползвате от още една индивидуална настройка.

За да разполагате с възможност да стигнете до Control Centre по всяко време, без значение дали използвате някое приложение или пък се наслаждавате на любимата си игра, включете Access Within Apps. Припомняме ви, че за да отворите Control Centre, просто трябва да плъзнете с пръст от долната страна на екрана към горната, но не и при последните iPhone поколения с разпънат екран във всеки край или пък през вашия iPad, където ще се наложи да прекарате пръст от горния десен ъгъл към средата на екрана. Повече за промените, с които се отличава iOS 12 може да разберете, след като посетите тази връзка.

iPhone XR цена article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.