imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Как правилно да почистите вашите AirPods слушалки


По време на Let’s Take a Field Trip компанията представи единствено своя нов 9.7 инчов iPad, докато прогнозираното второ поколение АirPods, дори и появата на кутия с вграден модул за безжично зареждане останаха на заден план. Вероятно за тези продукти ще се наложи да изчакате до септември месец или поне до WWDC през юни, а ние ще ви покажем по какъв начин трябва да се грижите за вашите AirPods слушалки, стига вече да разполагате с един от най-продаваните продукти на Apple.

Припомняме ви, че вероятно най-голямата промяна в очакваното второ поколение AirPods ще се крие в обновения W2 чип, който позволява да активирате интелигентния асистент чрез стандартната гласова команда Hey Siri, вместо с актуалното двойно докосване върху една от слушалките. Вграденият Bluetooth модул също ще бъде обновен, а според интересната патентна заявка на Apple от преди около месец, безжичните слушалки ще могат да измерват и вашия сърдечен ритъм.

Не трябва да забравяте, че вграждането на един или повече биометрични сензори в корпуса на AirPods може да остане и просто една интересна идея, която така и да не дебютира с очакваното, вероятно в края на тази година второ поколение AirPods, но нека видим и как да се грижите за вашите безжични слушалки по правилен начин.

Започваме с лесната част. Вземете микрофибърна кърпа, най-добре е тя да бъде толкова фина, колкото е и тази, с която почиствате вашите очила и се отправете към корпуса на слушалките и тяхната кутия. Не използвайте агресивни препарати и най-важното – не ги нанасяйте директно нито върху слушалките, нито върху кутията за зареждане. Достатъчно е да пръснете върху малката кърпичка, а останалата част е ясна – внимателно почистете корпуса.

Втората част от вашата задача е по-сложна за изпълнение или по-скоро изисква да бъдете доста внимателни. Вземете клечка за зъби и се опитайте да почистите всичката мръсотия, която е попадната както в тази част на слушалките, която се намира във вашите уши, така и в страничната метална мрежа. Обиколете краищата, след това изтръскайте слушалката и би трябвало всичко да си дойде на мястото. Тук не трябва да използвате никакви препарати или пък различни инструменти, като карфици или пък фини отвертки, с които бихте могли да нараните мрежата.

Може да изпълнявате изброените стъпки неограничен брой пъти, съобразно това колко често използвате вашите безжични слушалки, а за да разберете повече за AirPods, посетете тази връзка.

iPhone Xs вноски article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.