imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Как да подредите и оптимизирате вашите iOS приложения


Ако все още не сте инсталирали iOS 12, няма никаква причина да отлагате тази стъпка. Системата работи доста по-оптимизирано спрямо своя предшественик, което оказва отражение предимно върху по-старите iPhone и iPad поколения и не само. Официалната версия на предложението вече е достъпна в комплект с четвъртата поправка на своята първа актуализация. За да разберете как да я инсталирате, посетете тази връзка, а ние ще ви покажем как да разберете кои приложения не сте използвали от доста време, което ще ви помогне да премахнете излишните.

Вероятно с времето и вие сте събрали доста iOS приложения и игри. Ако измежду тях има варианти, от които нямате никаква нужда, най-добре ще бъде да ги премахнете изцяло, но ако разполагате с такива, които просто не използвате често, но пък искате да са ви подръка, може да се възползвате от полезната Offload Apps възможност. За целта отворете Settings, след това General, преминете през iPhone или iPad Storage, изберете приложение, след това докоснете върху Offload App и сте готови, но има и една особеност. Разработката ще бъде изтрита, докато свързаните с нея данни и настройки ще останат в паметта на устройството.

Иконата на премахнатото приложение няма да изчезне от вашето устройство, но под нея ще видите малък облак със стрелка, което означава, че трябва да го инсталирате отново, за да бъде използвано. Просто докоснете върху него и всичко ще стане автоматично, без да се налага да въвеждате каквато и да е парола или пък да отваряте App Store, но има и още нещо. Ако междувременно премахнатата от вас разработка бъде свалена от сървърите на App Store, няма да успеете да я възстановите, а за да разберете колко често използвате вашите приложения, отворете Settings, след това General и преминете към раздел iPhone или iPad Storage.

От дясната страна на всяко инсталирано приложение или игра ще видите точно каква част от паметта на вашето устройство заема, а под съответното заглавие ще разберете и кога за последен път е стартирана разработката.

AW reserve article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.