imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Как да прехвърлите разговор от вашия iPhone към iPad


Последната версия на мобилната операционна система се отличава с никак не малко промени, което не ни спира по никакъв начин да разгледаме и една не толкова нова възможност, която се появи с десетата версия на iOS. Всеки потребител може да прехвърли което и да е започнато телефонно входящо или изходящо обаждане от своя iPhone към избран Mac или iPad, а ние ще ви покажем какви стъпки трябва да предприемете за целта.

Преди да започнем, трябва да се уверите, че не само вашият iPhone може да се похвали поне с десетата версия на операционната система. Ако искате да прехвърлите разговор към iPad, той също трябва да отговаря на това изискване, а при положение, че желаете да насочите обаждането към Mac, версията на настолната операционна система трябва да бъде поне Sierra, в случай че все още не сте инсталирали High Sierra.

Остава да свържете двете устройства към обща безжична Wi-Fi мрежа и да проверите дали са стартирани през един Apple ID акаунт, което вероятно е така, ако се използват от вас. При положение, че отговаряте на всички изисквания, просто наберете някой приятел или друг телефонен номер през вашия iPhone и отправете поглед към дясната икона на първия ред, чрез която стандартно може да включите вградения високоговорител във вашето устройство.

Докоснете върху малката икона, след това изберете получател на сигнала и сте готови. Останалата част става по един изцяло автоматичен начин, а ние ви припомняме, че точно с тази стъпка, всеки от вас може да прехвърли аудио сигнал и към, примерно своите безжични AirPods слушалки, безжична тонколона или автомобилна инфотеймънт система, но при едно условие. Преди това трябва да бъде изградена блутут връзка между вашия iPhone и ответната страна.

MBA august article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.