imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ето как да преминете към горната част на страницата в iOS 11


Както във всяка предна версия на мобилната операционна система, така и в iOS 11 скритите възможности превръщат работата с вашето устройство в едно истинско удоволствие. В повечето случаи става въпрос за доста малки функции, но това не означава по никакъв начин, че съвкупността от тях няма да улесни вашето ежедневие, за което свидетелства и тази промяна, която ще разгледаме днес.

Ако трябва да бъдем честни, във всяка предна версия на iOS разполагахме с възможност да преминем към горната част на страницата по един доста лесен начин, без да превъртаме цялото съдържание самостоятелно. Просто докосвате върху горната дясна част на екрана, върху лентата, където примерно се намира полето за въвеждане на интернет страница, ако се намирате в приложението Safari и сте готови, но с последната версия на операционната система нещата стоят по различен начин.

Привидно, полезната възможност е напуснала рамките на мобилната операционна система, което съвсем не е така. За да се прехвърлите към най-горната част на страницата, която разглеждате, трябва да докоснете върху тази горна част от екрана, която граничи с тънката декоративна рамка около него и сте готови. Съдържанието ще се превърти автоматично до своето начало, а вие може да бъдете сигурни, че няма абсолютно никакъв вариант, системата да не разпознае вашето действие по правилен начин, но има и една малка особеност. За да изпълните горното действие, ще се наложи да докоснете два последователни пъти върху екрана.

За да се запознаете с всички останали промени и скрити възможности, с които може да се похвали iOS 11, просто посетете тази връзка.

Xr order article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.