imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Как да преминете от PC с Windows към macOS Mojave


За разлика от всички предишни версии на настолната система, при macOS Mojave визуалните промени са доста сериозни, което не означава по никакъв начин, че разработчиците от Apple са се ограничили единствено с тях. Системата може да се похвали с доста нови възможности и значително по-оптимизиран начин на работа спрямо своя предшественик, а ние ще ви покажем как да преминете от PC с Windows към Mac с инсталирана macOS версия Mojave по доста лесен начин, благодарение на Migration Assistant.

Преди всичко, нека да си припомним основните промени, с които може да се похвали последната Mojave версия на macOS:

  • Тъмен режим на темата – Dark Mode.
  • Изцяло нова настолна версия на App Store.
  • Stacks функция, която позволява да организирате съдържанието на десктопа по доста лесен и удобен начин.
  • Настолна версия на няколко iOS приложения – Apple News, Stocks, Voice Memos и Home, което ви позволява да управлявате вашите HomeKit аксесоари през Mac.
  • Групов аудио или аудио и видео разговор през заложеното приложение FaceTime.

Сред останалите промени в macOS Mojave попада възможността за залагане на променящо се фоново изображение на десктопа в зависимост от това в коя част на денонощието се намирате. Новият Gallery View изглед във Finder позволява да разглеждате снимки и файлове по доста удобен начин. Другите промени, като запис на екрана или част от него при възпроизвеждане на видеа и допълнителната интеграция между камерата на вашия iPhone и приложенията в Mac допълват последната версия на системата, но нека разгледаме и основната промяна в Migration Assistant.

Изглежда че новата опция в заложеното Migration Assistant приложение не само ще улесни всеки потребител на компютър, задвижван с Windows да премине към Mac, но и с нея компанията се опитва да привлече вниманието на тази част от потребителите, които все още използват конкурентната операционна система. Заедно със съдържанието на работния плот и вашите документи, с Migration Assistant в macOS Mojave може да направите и трансфер на всички акаунти, писма, контакти, отбелязани събития в календара и всякакъв друг вид документи. Достатъчно е само да потърсите името на приложението, да изберете From a Windows PC и да следвате описаните стъпки.

Повече за Mojave може да разберете, като посетите тази връзка, а за очакваната нова Catalina версия на macOS, която очакваме да се появи през септември месец на тази година, като натиснете тук.

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.