imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Как да рестартирате Copy / Paste функцията за Mac


Възможностите на настолната операционна система за Mac се допълват по един страхотен начин от полезните клавишни и тракпад комбинации. За да разберете как да скриете отворените приложения от работния плот без това, което използвате в този момент, просто посетете тази връзка, а ние ще ви покажем как да се справите при проблем с функционирането на полезната Copy Paste възможност.

Ако искате да видите работния плот без да затваряте нито едно от приложенията, които използвате, докоснете върху вградения или външен тракпад с четири пръста и ги разтворете във всички посоки. Отворените приложения ще се скрият. За да подредите вариантите в малки прозорци, отново докоснете върху вашия тракпад с четири пръста. След това ги плъзнете към неговата горна страна и сте готови и с тази задача. Сега обаче ще се спрем на добре познатата на всички клавишната комбинация от CMD и C или V, чрез която  копирате и поставяте избрано съдържание.

Към днешна дата не сме имали абсолютно никакъв проблем с клавишната комбинация, чрез която всеки от вас може да активира полезната Copy или Paste възможност с някое от заложените macOS приложения, но това не важи за допълнително инсталираните. Според нашите наблюдения, подобен проблем може да възникне при работата с Office пакета на Microsoft. Просто натискате CMD и C или V, но тази част от съдържанието, която е маркирана не може да се копира и постави на желаното място, което не трябва да ви притеснява по никакъв начин.

Винаги може да спуснете меню Edit и да кликнете върху Copy или Paste, чрез което ваше действие отново ще постигнете желания резултат, но с една малка разлика. Нещата стават доста по-бавно. Ако рестартирате вашия Mac, клавишната комбинация отново ще работи без никакъв проблем, но има и един по-лесен и бърз начин да се справите с този малък проблем.

Просто отворете Activity Monitor, след като преминете през Launchpad и кликнете върху папка Other. Останете в отворения по подразбиране раздел CPU и напишете pboard в полето за търсене, което се намира в горната дясна част на екрана. Маркирайте намерения процес, след това кликнете върху иконата за прекратяване, която се намира в горната лява част на екрана, потвърдете действието си, като кликнете върху Force Quit и сте готови.

Ако вече сте изпълнили горните стъпки, маркираният процес ще се рестартира мигновено, а вие може да продължите да използвате полезната клавишна комбинация за копиране и поставяне на съдържание през всяко macOS приложение без никакъв проблем.

Serdika Bday article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.