imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Как да рестартирате Copy / Paste функцията за Mac


Възможностите на настолната операционна система за Mac се допълват по един страхотен начин от полезните клавишни и тракпад комбинации. За да разберете как да скриете отворените приложения от работния плот без това, което използвате в този момент, просто посетете тази връзка, а ние ще ви покажем как да се справите при проблем с функционирането на полезната Copy Paste възможност.

Ако искате да видите работния плот без да затваряте нито едно от приложенията, които използвате, докоснете върху вградения или външен тракпад с четири пръста и ги разтворете във всички посоки. Отворените приложения ще се скрият. За да подредите вариантите в малки прозорци, отново докоснете върху вашия тракпад с четири пръста. След това ги плъзнете към неговата горна страна и сте готови и с тази задача. Сега обаче ще се спрем на добре познатата на всички клавишната комбинация от CMD и C или V, чрез която  копирате и поставяте избрано съдържание.

Към днешна дата не сме имали абсолютно никакъв проблем с клавишната комбинация, чрез която всеки от вас може да активира полезната Copy или Paste възможност с някое от заложените macOS приложения, но това не важи за допълнително инсталираните. Според нашите наблюдения, подобен проблем може да възникне при работата с Office пакета на Microsoft. Просто натискате CMD и C или V, но тази част от съдържанието, която е маркирана не може да се копира и постави на желаното място, което не трябва да ви притеснява по никакъв начин.

Винаги може да спуснете меню Edit и да кликнете върху Copy или Paste, чрез което ваше действие отново ще постигнете желания резултат, но с една малка разлика. Нещата стават доста по-бавно. Ако рестартирате вашия Mac, клавишната комбинация отново ще работи без никакъв проблем, но има и един по-лесен и бърз начин да се справите с този малък проблем.

Просто отворете Activity Monitor, след като преминете през Launchpad и кликнете върху папка Other. Останете в отворения по подразбиране раздел CPU и напишете pboard в полето за търсене, което се намира в горната дясна част на екрана. Маркирайте намерения процес, след това кликнете върху иконата за прекратяване, която се намира в горната лява част на екрана, потвърдете действието си, като кликнете върху Force Quit и сте готови.

Ако вече сте изпълнили горните стъпки, маркираният процес ще се рестартира мигновено, а вие може да продължите да използвате полезната клавишна комбинация за копиране и поставяне на съдържание през всяко macOS приложение без никакъв проблем.

MBP vnoski

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.