imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Как да се погрижите за вашата MacBook батерия


Вероятно вече и вашия преносим Mac може да се похвали с последната Mojave версия на macOS, което се съвсем разбираемо. Предложението се отличава със сериозни визуални промени и значително по-оптимизиран начин на работа спрямо своя предшественик. Повече за разработката може да разберете, след като посетите тази връзка, а ние ще ви покажем как да се погрижите за батерията на вашия MacBook или по-точно какво може да направите, когато започне да се изразходва прекалено бързо.

Проблемът с по-бързото изразходване на батерията винаги може да бъде и хардуерен. Ако вашия преносим Mac е на няколко години и все още не сте сменили батерията, вероятно тя просто е към края на своя живот, но нищо не ви спира да преминете и през няколко лесни за изпълнение стъпки, чрез които да оптимизирате работата на своя Mac. Преди всичко обръщаме внимание на тази част от потребителите, които са инсталирали последната версия на macOS в рамките на последните часове.

След инсталация на Mojave

Трябва да знаете, че в рамките на следващите две денонощия цялото iCloud и дисково съдържание се индексират във фонов режим – един сравнително тежък процес, който трябва да изчакате да премине и всичко ще си дойде на мястото. За да ускорите неизбежната индексация, просто свържете вашия MacBook към електрическата мрежа и го оставете в активен режим, примерно, след като си легнете. На сутринта, вероятно процесът ще е приключил, a вие ще разполагате с възможност да се насладите на един доста по-бърз вариант на macOS Mojave.

Кои приложения изразходват повече енергия

При положение, че вградената батерия се изтощава доста бързо, трябва на направите една лесна за изпълнение проверка, която ще ви запознае с всички активирани приложения, изразходващи значителна енергия. Отправете поглед към основното меню, кликнете върху стандартната за вашата батерия икона и обърнете внимание на раздел Apps Using Significant Energy. При положение, че този списък не е празен, просто изключете проблемните приложения по стандартен начин и сте готови.

Кои процеси изразходват повече енергия

Отворете заложеното Activity Monitor приложения, което може да откриете в папката с инструменти, след това преминете кум раздел Energy и сте готови. В най-горната част на екрана ще се появят тези процеси, които изразходват най-много енергия. Ако ви се стори, че някое от предложенията изразходва доста енергия, винаги може да прекратите изпълнението на процесът, стига да не се нуждаете от него.

Проверете Energy Saver настройките на батерията

Отворете системните настройки, след това Energy Saver и се уверете, че отметката пред Enable Power Nap е премахната. Ако това не е така, трябва да знаете, че вашия преносим Mac може да проверява за нова поща и да извършва други процеси във фонов режим, когато е затворен, а това определено оказва отражение и върху съответния заряд на вградената батерия. Просто махнете отметката пред Power Nap и сте готови.

Оптимизиране на системата и екрана

Не трябва да игнорирате и яркостта на екрана. Препоръчваме ви, когато батерията разполага с малко заряд, да намалите яркостта, за да спестите част от изразходваната енергия, но има и още нещо. Винаги може да спестите и от енергията, която изразходва вградения видео ускорител. Просто трябва да махнете отметките пред Reduce Motion и Reduce Transparency, след като отворите раздел Display на системните Accessibility настройки.

Надяваме се, че статията ще ви помогне да оптимизирате вашето macOS устройство, а за да разберете повече за последната Mojave версия на системата, която може да се похвали с доста оптимизиран начин на работа, посетете тази връзка.

iPhone Xs вноски article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.