imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Как да се върнете към светлата Mojave тема на macOS


Ако не сте преминали към macOS Mojave, нищо не ви спира да го направите още сега. Официалната версия е достъпна за всеки потребител. За да разберете дали и вашият Mac е съвместим с Mojave или просто за да видите какви стъпки трябва да предприемете, за да се възползвате от новата система, посетете тази връзка, а ние ще ви покажем как да се върнете към стандартната светла тема на операционната система, при положение, че сте активирали Dark Mode веднага, след като сте инсталирали предложението.

За разлика от повечето предишни версии на macOS, Mojave може да се похвали с изключително много визуални промени. Сред тях са променящите се фонови изображения и полезното автоматично подреждане на работния плот, но каквото и да правим, водещата визуална промяна ще си остане дългоочакваната тъмна тема на системата, която вероятно вече сте активирали и вие. Все пак при първоначалното стартиране на Mojave сте преминали през малките, но задължителни настройки, включително и през Choose Your Look, но нека видим и какво трябва да направите, ако отново искате да се върнете към светлата тема на операционната система.

За да активирате светъл режим на темата, трябва да отворите системните настройки, след това раздел General и да изберете светлата тема срещу Appearance, но има и една малка особеност. Настройката няма да окаже отражение върху променящите се фонови изображения, според това, коя част от денонощието е настъпила. Dynamic Desktop може да изглежда свързана с Dark Mode функция, но реално погледнато е съвсем самостоятелна. До нея може да стигнете, като потърсите раздел Desktop & Screen Saver отново в системните настройки на Mojave.

Тъмната тема на системата изглежда доста привлекателна и със сигурност е една от най-чаканите визуални промени в macOS. Вероятно обаче Dark Mode не е най-подходящият вариант за приложения, които разполагат с голям обем от текстово съдържание, каквото е и заложеното Mail, но това не трябва да ви притеснява. Дори и да сте включили тъмната тема, разполагате с възможност да активирате индивидуален светъл режим през избрано приложение, а ние ще ви покажем какво трябва да предприемете за целта, примерно през заложената разработка Mail.

  • Отворете заложеното приложение Mail.
  • Спуснете първото падащо меню, което носи името на приложението.
  • Преминете към Preferences.
  • Кликнете върху раздел Viewing.
  • Махнете отметката пред Use dark mode for messages.
  • Затворете настройките, за да запазите малката промяна.

Върепки сериозните визуални промени в Mojave, предложението може да се похвали и с доста нови възможности и значително по-оптимизиран начин на работа спрямо своя предшественик, а ако искате да разберете повече за системата, посетете тази връзка.

iPhone Xs вноски article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.