imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Как да сортирате вашите файлове през Files за iOS


Подозираме, че и вие сте в очакване да се запознаете с официалната версия на iOS 12, но не трябва да забравяте, че промените, които донесе и актуалната 11-та версия на мобилната операционна система са доста сериозни, като до тях се подрежда и появата на приложението Files. Реално погледнато, в негово лице преоткриваме една мобилна версия на настолната разработка Finder, а за да се възползвате от нея не е нужно да предприемате никакви допълнителни стъпки, стига вече да сте инсталирали iOS 11.

В рамките на полезното приложение може да намерите всяка част от съдържанието, което присъства във вашия iPhone или iPad и не само. Разполагате с достъп до файловете от вашето iCloud пространство или друга облачна услуга, а за да прехвърлите съдържание от една папка в друга, просто докоснете върху съответния елемент и задръжте с пръст върху него. Остава само да го преместите върху папката, в която желаете да се появи и сте готови, но нека видим и по какъв начин всеки от вас може да сортира визуализираните файлове.

Отворете Files, след това някоя папка с повече от един или два файла и дръпнете с пръст от горната част на екрана (примерно от полето за търсене) надолу. Ако вече сте изпълнили предната стъпка, под полето за търсете ще се появят и всички варианти за сортиране, а на вас не ви остава нищо друго, освен да докоснете върху Name, Date, Size или Tags и сте готови. Съдържанието ще се подреди съобразно зададените от вас параметри мигновено.

За да добавите различна от iCloud облачна услуга, единственото нещо, което трябва да направите е да свалите съответното приложение от App Store и да се впишете с вашия акаунт. Предложението ще се появи автоматично във Files, а вие може да премествате съдържанието между всяка услуга или пък устройство по стандартен начин. Ако искате да редактирате името на избран файл или папка, това също може да стане по един доста лесен начин.

Трябва да се уверите, че не сте активирали визуализирането на съдържание под формата на списък. Тази възможност може да бъде изключена, след като докоснете върху малкия бутон, разположен в горната дясна част на екрана, а за да промените името на избран файл или папка докоснете върху името на елемента, в отворения прозорец нанесете корекцията, след това докоснете върху Done и сте готови, но има и една малка особеност. Не се опитвайте да промените имената на заложените папки, операционната система няма да ви позволи тази стъпка.

Buy Back article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.