imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Как да създадете Apple ID акаунт на вашето дете


Ако искате да се регистрирате във Facebook, трябва да сте навършили поне 13 годишна възраст, което от съображения за сигурност се отнася и за вашия Apple ID акаунт или по-скоро за този, чрез който вашите деца използват своето iOS или macOS устройство. Основната причина за ограничението се крие в това, родителите да разполагат с възможност да контролират всяка App Store покупка, което може да стане чрез Family Sharing, а ние ще ви покажем какви стъпки трябва да предприемете за целта.

Реално погледнато, всяко лице, независимо от своята възраст може да регистрира собствен Apple ID акаунт, но ако искате да предпазите вашето дете, което е на 13 години или по-малко, може да регистрирате свързан профил с вашия. Благодарение на това не само ще разполагате с възможност да потвърдите всяка заявена покупка през App Store, преди да бъде платена, но и ще може да видите точното местоположение на ответното устройство в реално време по съвсем лесен начин.

Family Sharing позволява на всеки свързан акаунт да използва вашия Apple Music семеен абонамент или споделено iCloud пространство и не само. Вече закупените от вас приложения биха могли да се свалят и на останалите свързани устройства без да заплащате тяхната стойност отново, а за да се възползвате от всички полезни възможности, отворете Settings и докоснете върху вашия акаунт. Включете избраната част от възможностите, като докоснете върху нея и създайте акаунт на вашето дете, като докоснете върху Add Family Member > Create a Child Account.

Остава само да въведете неговата дата на раждане, да се съгласите с общите условия за ползване и сте готови, а ние ви съветваме да запишете паролата за отключване и на ответното устройство, за да избегнете евентуалното му блокиране. Вече може да активирате която и да е от услугите, като Location Sharing съобразно избран акаунт, а за да видите точно къде се намира всяко свързано устройство, просто отворете вашия профил през Settings и докоснете върху съответния MacBook или пък iPhone.

Повече за страхотните възможности, с които се отличава последната версия на iOS може да разберете, след като посетите тази връзка.

iCare article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.