imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Как да свържете AirPods с Apple TV поколение HD или 4K


Разполагате с възможност да свържете което и да е от вашите Apple устройства с Apple TV. Просто активирате AirPlay и прехвърляте желано съдържание по един изключително лесен и дори бихме казали автоматичен начин, но нещата при AirPods са малко по-различни. За да свържете безжичните слушалки с вашия iPhone е достатъчно само да ги извадите от зарядната кутия. Всичко останало става не само автоматично, но и мигновено, а ние ще ви покажем какво да направите, ако искате да изградите връзка между вашите слушалки и Apple TV.

Преди всичко, вашето Apple TV трябва да бъде от четвърто (HD) поколение или 4K и вече да сте инсталирали някоя от последните версии на tvOS, които разполагат с полезната Instant connection възможност. За да се възползвате от нея, вашите AirPods слушалки трябва да бъдат свързани към iPhone, който е стартиран през този Apple ID акаунт, който използва и съответното Apple TV поколение, а останалата част от настройката е съвсем лесна.

Отворете зарядната кутия на слушалките, с което действие ще ги поставите в режим на готовност, след това вземете вашето Apple TV дистанционно и отворете системните настройки на устройството. Потърсете меню Remote, след това преминете през Device и кликнете върху Bluetooth. Остава само да добавите вашите AirPods слушалки като устройство, което може да бъде използвано със съответното Apple TV и сте готови със сравнително малката и доста бърза настройка.

Повече няма да се налага да изпълнявате тези стъпки, освен ако не смените вашите AirPods или Apple ID акаунт. За да изградите връзка между безжичните слушалки и Apple TV, отворете зарядната кутия, кликнете върху стандартния бутон за стартиране и паузиране на съдържание на дистанционното, когато всички приложения са затворени, изберете AirPods и сте готови. Ако сте активирали Siri, може да помолите интелигентния асистент да свърши тази работа вместо вас. Просто отправете гласовата команда „Connect to my AirPods“. За да разберете повече за последното 4K поколение Apple TV, посетете тази връзка, а за да се запознаете с AirPods 2, натиснете тук.

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.