imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Как да свържете вашите AirPods с последните поколения Apple TV


Разполагате с възможност да свържете което и да е от вашите Apple устройства с Apple TV. Просто активирате AirPlay и прехвърляте съдържанието, което желаете по един изключително лесен и дори бихме казали автоматичен начин, но нещата при AirPods са малко по-различни. За да свържете безжичните слушалки с вашия iPhone е достатъчно само да ги извадите от зарядната кутия. Всичко останало става не само автоматично, но и мигновено, а ние ще ви покажем какво да направите, ако искате да изградите връзка с Apple TV.

Преди всичко, трябва да инсталирате последната версия на tvOS. Операционната система не се отличава с кой знае колко много нови възможности, но измежду появата на Home Screen Sync, затъмняването на екрана според това в коя част от денонощието се намирате и AirPlay 2, намира своето място и страхотната Instant connection възможност. За да се възползвате от нея, вашите AirPods слушалки трябва да бъдат свързани към iPhone, който е стартиран през този Apple ID акаунт, който използва и съответното Apple TV поколение, а останалата част от първоначалната настройка е съвсем лесна.

Отворете зарядната кутия на слушалките, с което действие ще ги поставите в режим на готовност, след това вземете вашето Apple TV дистанционно и отворете системните настройки на устройството. Потърсете меню Remote, след това преминете през Device и кликнете върху Bluetooth. Остава само да добавите вашите AirPods слушалки като устройство, което може да бъде използвано със съответното Apple TV и сте готови със сравнително малката и доста бърза първоначална настройка.

Повече няма да се налага да изпълнявате тези стъпки, освен ако не смените вашите AirPods или Apple ID акаунт. За да изградите връзка между безжичните слушалки и Apple TV, отворете зарядната кутия, кликнете върху стандартния бутон за стартиране и паузиране на съдържание на дистанционното, когато всички приложения са затворени, изберете AirPods и сте готови. При положение, че сте активирали Siri, може да го помолите да свърши тази работа вместо вас. Просто отправете гласовата команда „Connect to my AirPods“, а за да разберете повече за последното 4K поколение Apple TV, посетете тази връзка.

iPad 6 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.