imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Как да свържете вашите AirPods с последните поколения Apple TV


Разполагате с възможност да свържете което и да е от вашите Apple устройства с Apple TV. Просто активирате AirPlay и прехвърляте съдържанието, което желаете по един изключително лесен и дори бихме казали автоматичен начин, но нещата при AirPods са малко по-различни. За да свържете безжичните слушалки с вашия iPhone е достатъчно само да ги извадите от зарядната кутия. Всичко останало става не само автоматично, но и мигновено, а ние ще ви покажем какво да направите, ако искате да изградите връзка с Apple TV.

Преди всичко, трябва да инсталирате последната версия на tvOS. Операционната система не се отличава с кой знае колко много нови възможности, но измежду появата на Home Screen Sync, затъмняването на екрана според това в коя част от денонощието се намирате и AirPlay 2, намира своето място и страхотната Instant connection възможност. За да се възползвате от нея, вашите AirPods слушалки трябва да бъдат свързани към iPhone, който е стартиран през този Apple ID акаунт, който използва и съответното Apple TV поколение, а останалата част от първоначалната настройка е съвсем лесна.

Отворете зарядната кутия на слушалките, с което действие ще ги поставите в режим на готовност, след това вземете вашето Apple TV дистанционно и отворете системните настройки на устройството. Потърсете меню Remote, след това преминете през Device и кликнете върху Bluetooth. Остава само да добавите вашите AirPods слушалки като устройство, което може да бъде използвано със съответното Apple TV и сте готови със сравнително малката и доста бърза първоначална настройка.

Повече няма да се налага да изпълнявате тези стъпки, освен ако не смените вашите AirPods или Apple ID акаунт. За да изградите връзка между безжичните слушалки и Apple TV, отворете зарядната кутия, кликнете върху стандартния бутон за стартиране и паузиране на съдържание на дистанционното, когато всички приложения са затворени, изберете AirPods и сте готови. При положение, че сте активирали Siri, може да го помолите да свърши тази работа вместо вас. Просто отправете гласовата команда „Connect to my AirPods“, а за да разберете повече за последното 4K поколение Apple TV, посетете тази връзка.

Serdika Bday article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.