imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Как да видите къде е паркирана вашата кола през Maps за iOS


Ако вече сте получавали известие на вашия iPhone, което разкрива точно къде сте паркирали колата си, вероятно имате представа за полезната Parked Car функция, която дебютира с десетата версия на мобилната операционна система. Реално погледнато, за да се възползвате от нея, не трябва да предприемате никакви кой знае колко сложни стъпки, освен една малка настройка, която няма да ви затрудни по никакъв начин.

Благодарение на Parked Car, всеки потребител може да види къде е паркирал своята кола, след като отвори заложеното приложение Maps. Единственото нещо, което трябва да направите за целта е да напишете името на функцията в полето за търсене и сте готови. Пред вас ще се визуализира информация точно къде се намира съответният автомобил, преди колко време е паркиран, както и вариант да видите по какъв начин да стигнете до него, но има и още него. Може да добавите снимка на съответната локация, както и пояснителна бележка, непосредствено след като паркирате, а ние ще ви покажем как да активирате Parked Car.

Настройката е съвсем лесна за изпълнение. Отворете Settings, след това влезте в раздел Maps и потърсете Show Parked Location. Остава само да включите опцията по стандартен начин и сте готови, но има и една особеност. За да използвате Parked Car, трябва да разполагате с автомобил с Bluetooth аудио система или съвместима с CarPlay инфотеймънт система, а вашето iOS устройство трябва да е свързано към автомобилната система. Всеки път, когато връзката прекъсне, съответният iPhone ще покаже известие, с което потвърждава, че мястото на което сте паркирали е запаметено.

При положение, че искате да добавите пояснителна бележка или пък снимка, докоснете с пръст върху полезното известие, добавете желаното съдържание и сте готови, а ние ви припомняме, че разполагате с възможност да активирате или деактивирате Parked Car по всяко време.

iCare article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.